1. yle.fi
  2. Uutiset

Rauman kaupunginjohtajalle tulossa 11 500 euron kuukausipalkka

Johanna Luukkonen aloittaa Kari Kosken seuraajana kesällä.

Rauma
Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.
Rauman uusi kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.Kalle Mäkelä / Yle

Heinäkuussa Rauman kaupunginjohtajana aloittava Johanna Luukkonen on saamassa 11 500 euron kuukausipalkan.

Palkka nousee Laitilan kunnanjohtajan tehtävästä siirtyvällä Luukkosella merkittävästi ainakin parin vuoden takaisesta, jolloin hän sai Kuntalehden (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan palkkaa 8 500 euroa.

Koski sai enemmän

Sen sijaan verrattuna eläkkeelle jäävän Rauman kaupunginjohtajan Kari Kosken palkkaan Luukkonen jää jälkeen: Koski sai Ylen tietojen mukaan jo vuonna 2017 palkkaa 12 762 euroa kuukaudessa.

Rauman kaupunginhallitus hyväksyi Luukkosen johtajasopimuksen omalta osaltaan maanantaina. Siitä päättää lopullisesti Rauman kaupunginvaltuusto.

Kaupunginjohtajan palkka on Raumalla kokonaispalkka, jonka lisäksi ei suoriteta työaikakorvauksia eli esimerkiksi lisä- ja ylityökorvauksia. Palkkaa tarkistetaan kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisilla yleiskorotuksilla. Luontaisetuna kaupunginjohtajalla on matkapuhelinetu.

Kilpailukykyinen palkka

Rauma sitoutuu johtajasopimuksessa pitämään kaupunginjohtajan palkan kilpailukykyisenä verrattuna muiden kaupunginjohtajien palkkoihin.

Vertailussa Satakunnan suurimpaan kaupunkiin Poriin ja sen kaupunginjohtajaan Aino-Maija Luukkoseen Johanna Luukkonen pärjää hyvin. Aino-Maija Luukkosen palkka kohosi vuonna 2017 kaupunginhallituksen päätöksellä 11 200 euroon.

Porin Luukkonen nauttii kuitenkin myös autoedusta. Rauman Luukkosella taas on oikeus käyttää koulutus- ja virkamatkoilla omaa autoaan.

Yhdeksän kuukauden irtisanoutumiskorvaus

Rauman Luukkosen johtajasopimukseen sisältyy sopimus irtisanoutumiskorvauksesta.

Jos kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja yhdessä toteavat, ettei kaupunginjohtaja nauti poliittisen johdon luottamusta, kaupunginjohtaja sitoutuu irtisanoutumaan yhdeksän kuukauden rahapalkkaa vastaavaa erokorvausta vastaan.

Kaupunginjohtajan on irtisanouduttava vapaaehtoisesti välttääkseen irtisanomismenettelyn ja saadakseen erokorvauksen. Erokorvaus maksetaan irtisanomisajan eli kolmen kuukauden palkan lisäksi.

Kaupunginjohtajalla ei ole työntekovelvollisuutta irtisanoutumisajalla silloin, kun hän itse irtisanoutuu luottamuspulan takia. Koeaikana luottamuspula voi johtaa irtisanomiseen ilman oikeutta erokorvaukseen.

Lue seuraavaksi