Donald Trump sanoo keskeyttävänsä maahanmuuton Yhdysvaltoihin koronapandemian takia

New York Timesin lähteiden mukaan virallinen määräys keskeyttää oleskelu- ja työlupien myöntäminen voi tulla lähipäivinä.

Donald Trump
Donald Trump
Donald Trump Valkoisessa talossa 14. huhtikuuta.Mandel Ngan / AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo keskeyttävänsä toistaiseksi maahanmuuton Yhdysvaltoihin koronaviruspandemian takia.

Presidentti Trump kertoi asiasta tviitissä ja aikoo allekirjoittaa asiasta presidentin asetuksen. Trumpin mukaan teko suojelisi amerikkalaisten työpaikkoja.

Trump ja Yhdysvaltain presidentinhallinto eivät ole toistaiseksi kommentoineet julkisesti, mitä maahanmuutto-ohjelmia ilmoitus tarkalleen koskee.

Viranomaisten määräys keskeyttää green card -oleskelulupien ja työlupien myöntäminen voi kuitenkin tulla jo muutaman päivän sisällä, kertovat sanomalehti New York Timesin (siirryt toiseen palveluun) haastattelemat, Trumpin suunnitelman tuntevat lähteet.

Rajat jo osittain kiinni pandemian takia

Yhdysvalloissa on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin yli 42 000 ihmistä, eniten maailmassa. Vahvistettuja koronatartuntoja maassa on lähes 800 000.

Jo 22 miljoonaa ihmistä on jäänyt Yhdysvalloissa työttömäksi koronakriisin takia.

Maahanmuutto on laajalti keskeytyksissä Yhdysvalloissa joka tapauksessa. Koronaviruspandemian takia Yhdysvallat on sulkenut rajansa Meksikon ja Kanadan kanssa ei-välttämättömältä liikenteeltä sekä rajannut maahantuloa Schengen-maista, Kiinasta ja Iranista.

Maahanmuuton täysi keskeyttäminen olisi kuitenkin laajimmin vaikuttava keino eristää Yhdysvallat muusta maailmasta koronapandemian keskellä. Trumpin tavoitteena on koko hänen presidenttikautensa aikana ollut rajoittaa maahanmuuttoa Yhdysvaltoihin muun muassa Meksikosta.

Lisää aiheesta:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Raakaöljyn hinta romahti USA:ssa – painui negatiiviseksi ensimmäistä kertaa koskaan

Lähteet: AP, AFP, Reuters, STT