Mikkelin kaupunki valmis rahoittamaan Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihanketta puolella miljoonalla eurolla

Kaupunginhallituksen edellytys Mikkelin rahoitukselle on, että kaupungeille esitetyt rahoitusosuudet toteutuvat suunnitellusti.

Euroopan kulttuuripääkaupunki
Mikkelin kaupungintalo
Timo Ikonen/ Yle

Mikkeli kaupunki tahtoo tukea Savonlinnaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Kaupunginhallitus on valmis rahoittamaan Itä-Suomen yhteistä ehdokasta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 500 000 eurolla, jos valinta osuu Savonlinnaan.

Kaupunginhallituksen edellytys rahoitukselle on, että kaupungeille esitetyt rahoitusosuudet toteutuvat suunnitellusti. Mukana ovat Savonlinnan ja Mikkelin lisäksi Joensuu, Kuopio ja Lappeenranta.

Myös Joensuu tukee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi hakevaa Savonlinnaa. Joensuun kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina.

Kaupungeissa lopullisen päätöksen osallistumisesta tekevät kaupunginvaltuustot.

Savonlinnan rahoitusosuus on kaksi miljoonaa euroa. Kaikkien kaupunkien rahoitukset jakaantuvat useille vuosille kohti mahdollista kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.

Eilen myös Etelä-Savon maakuntaliitto sitoutui Savonlinnan hakemiseen Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Maakuntaliitto varautuu osallistumaan toiseen hakuvaiheeseen 30 000 eurolla tämän ja ensi vuoden aikana.

Jos Savonlinna valitaan Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026, maakuntaliitto osallistuu 210 000 eurolla.

Savonlinnan hakemus on jätettävä toukokuun alkupuolella. Suomesta vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä tavoittelevat myös Tampere Mänttä-Vilppulan kanssa ja Oulu. Hankkeissa on mukana alueiden muitakin kuntia.

Lue myös:

Vuosi kulttuuripääkaupunkina maksaisi Savonlinnalle kaksi miljoonaa, neljä muuta kaupunkia osallistuisivat kukin puolella miljoonalla eurolla