1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työ- ja elinkeinotoimistot

TE-toimistoilta verkkokoulutuksia Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yrittäjille – tarkoituksena saada apua koronakurimukseen

Verkkokoulutuksissa yrittäjät saavat apua yritystoiminnan asiantuntijoilta.

Te-keskukset tuottavat yrityspalvelujaan verkkoon koronakriisin aikana. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

TE-toimistot järjestävät nyt yrittäjille koronatilanteeseen liittyvää neuvontaa ja koulutusta.

Kainuun TE-toimistossa on touko–kesäkuussa kolme erilaista verkkokoulutusta, joista saa apua korona-ajan haasteisiin. ValmennusMajakan toteuttamiin koulutuksiin voi hakea Kainuun TE-toimiston verkkosivuilla.

Koulutuksia kehitetään ja julkistetaan koko ajan lisää, jotta mahdollisimman moni yritys saisi tarvitsemansa avun.

– Yrittäjä voi miettiä yritystoiminnan asiantuntijan kanssa yrityksen tilannetta, purkaa tätä kriisiä ja katsoa, miten mennään eteenpäin, Kainuun TE-toimiston johtaja Tiina Veijola summaa.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto järjestää yksittäisiä verkkoneuvontatilaisuuksia yrittäjille. Seuraava webinaari on torstaina 23. huhtikuuta, ja se järjestetään yhteistyössä BusinessOulun kanssa.

Englanninkielisessä neuvontatilaisuudessa käsitellään muun muassa yrittäjän työttömyyttä ja yrittäjän mahdollisuuksia työttömyysetuuksiin.

– Kuuntelemme herkällä korvalla yrittäjien tarpeita, ja tarvittaessa hankimme lisää koulutuksia, sanoo palveluesimies Jussi Leponiemi Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta.

Lisäksi TE-toimistoilla on neuvontapalveluja, joista saa esimerkiksi ajantasaista tietoa erilaisista koronatuista ja niiden hakemisesta.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).