Hyppää sisältöön

Kainuussa sattui satumainen ajoitus – juuri ennen koronaa etsittiin keino, jolla työntekijöitä voi houkutella etänä

Koronasta huolimatta muun muassa metsä- ja terveydenhoitoalalla on pulaa osaavista työntekijöistä.

Ennen Kainuuta rekrystriimausta on kokeiltu Pohjois-Savossa. Kuvassa MessiLiven juontaja Ilkka Nykänen. Kuva: Sampsa Halmesaari

Kainuussa kokeiltiin helmikuussa videostriimausta, jonka tarkoituksena oli helpottaa työntekijöiden löytämistä.

Tuolloin Kainuun soten työpaikoista tehtyä lähetystä seurasi verkkoyhteyden päässä yli 60 potentiaalista työnhakijaa. Puolestaan kuhmolaisen CLT-massiivipuulevyjä valmistavan yrityksen rekrykoulutuksesta tehtyä lähetystä seurasi noin 80 työpaikasta kiinnostunutta ihmistä.

Ajoitus oli arvaamattoman hyvä: koronavirus pisti maaliskuussa työmarkkinat sekaisin ja striimaamisesta tuli entistä parempi väline rekrytointiin.

Striimausta on ennen Kainuuta kokeiltu Pohjois-Savossa. Siellä MessiLiveksi kutsuttu palvelu on kehitetty jo neljä vuotta sitten, mutta aiemmin sitä ei ole Pohjois-Savon ulkopuolella kokeiltu.

– Meidän kannaltamme tämä on sattumaa. Tähän tilanteeseen on vaikea löytää oivallisempaa työkalua, kun TE-toimistot saavat massoittain uusia asiakkaita, kertoo Pohjois-Savon TE-keskuksen palvelujohtaja Väinö Vähäsarja.

Palvelun tarkoituksena on, että videoiden välityksellä työnantajat pääsevät kertomaan avoinna olevista työpaikoista normaalia suuremmalle yleisölle.

– Työnhakijalle suoratoistolähetys on oiva paikka kysyä mieltä askarruttavat kysymykset työpaikasta ja -tehtävistä suoraan työnantajalta tai jopa samassa työtehtävässä olevalta työntekijältä, Vähäsarja sanoo.

Työvoimasta on huutava tarve koronasta huolimatta

Ensimmäiset onnistuneet live-lähetykset saivat ison pyörän pyörimään Kainuun TE-toimistossa ja huhtikuun alussa perustettiin RekryKainuuLive-hanke. Hankkeelle on tarvetta, vaikka rekrytointia tehdään tällä hetkellä harvemmilla toimialoilla koronaviruksen takia.

Kainuun TE-toimiston johtaja Tiina Veijolan mukaan maataloudessa, metsäalalla ja varsinkin sote-alalla on koronan aikana pulaa osaavista työntekijöistä. Livestriimien kautta voidaan koronankin aikana tavoittaa kymmeniä ja jopa satoja potentiaalisia työntekijöitä.

– Pitää muistaa, että meillä on edelleen akuutti työvoiman tarve monella alalla. Vaikka hanke aloitettiin toisenlaisessa tilanteessa kuin ajateltiin, sitä viedään koko ajan eteenpäin.

Koronakriisin aikana lähetyksiä on tehty rekrytoinnin lisäksi myös muista aiheista, kuten yritysrahoituksesta, työnhakijaksi ilmoittautumisesta ja yrittäjän työttömyysturvasta.

Haaveena päivittäiset lähetykset joka puolelta Suomea

Pohjois-Savossa rekrytoinnin videostriimejä on tehty jo vuodesta 2016 lähtien. Keskusteluja palvelun laajentamisesta käydään koko ajan Suomen TE-toimistojen kanssa.

– Olisi hienoa saada tästä valtakunnallinen TE-toimiston kanava, jossa lähetyksiä tulisi eri puolilta Suomea jokaisena arkipäivänä työpaikkoihin liittyen, Pohjois-Savon TE-keskuksen palveluohjaaja Väinö Vähäsarja sanoo.

Verkossa tapahtuva rekrytointi on selvästi tulevaisuutta, mutta todennäköisesti koronakriisi nopeutti uusien käytäntöjen käyttöönottoa. Vähäsarja arvelee, että olemassa olevat epäilykset striimeistä ja verkkopalveluista ovat koronan aiheuttamien etäkäytäntöjen vuoksi hälventyneet, ja palveluja päästään laajentamaan, kun suurin kriisi on ohi.

Millaisia ajatuksia juttu herätti? Keskustele aiheesta torstaihin kello 23:een saakka!

Muokkaus: Korjattu 22.4. klo 11.54: Väinö Vähäsarjan titteli on palvelujohtaja, ei palveluohjaaja, kuten jutussa aikaisemmin luki.