1. yle.fi
  2. Uutiset

Raahe uudistaa historiallisen puutaloalueensa asemakaavan ja päivittää samalla Bio Huvimyllyn suojelutilanteen

Vanha Raahe on valtakunnallisesti tärkeä kulttuuriympäristö, jonka kehittämistä ohjaavat esimerkiksi suojelupäätökset.

Raahe
Raahen vanha elokuvateatteri Bio Huvimylly.
Käytöstä poistettu elokuvateatteri Bio Huvimylly on rakennettu 1930-luvun lopulla. Rakennus on suojeltu, ja kaavaan suojelumerkintä saadaan nyt alkaneessa työssä. Risto Degerman / Yle

Raahen kaupunki uudistaa historiallisen puutaloalueensa asemakaavan.

– Vanhan Raahen käyttöä ja kehitystä ohjaa nyt useampi kaava ja suojelupäätös, jotka halutaan yhtenäistää ja päivittää tähän aikaan, kertoo kaupungin kaavasuunnittelija Outi Järvinen.

Yksi alueen suojelukohteista on vanha ja nykyään jo käytöstä poistettu elokuvateatteri Bio Huvimylly. Sen asemasta on vuosien varrella käyty kiivastakin keskustelua. 1930-luvun lopulla rakennettu elokuvateatteri on suojeltu rakennussuojelulailla, mutta nykyisessä kaavassa suojelumerkintää ei vielä ole ajantasalla.

Kaupunki tekee selvityksiä ja inventointeja vanhan kaupungin alueella toukokuusta lähtien. Mukaan halutaan myös poikkeuksellisen puutaloalueen asukkaat, sillä töitä tehdään yleisten alueiden lisäksi myös yksityisillä tonteilla.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi