Etelä-Karjalan yritykset haluavat lisää koronatestausta – toivovat myös talouden huomioimista koronatilanteessa

Kauppakamarin koronakyselyssä Etelä-Karjalaiset yrittäjät toivovat, että koronatestausta lisätään. Hankalinta nykyisessä tilanteessa ovat yrittäjien mielestä kokoontumisrajoitukset sekä sulkutoimet majoitus- ja matkailutoiminnassa.

kauppakamarit
Läheltä
Yle

Eteläkarjalaiset yritykset haluavat lisää koronatestausta.

Kauppakamarin koronakyselyyn Etelä-Karjalassa vastanneista yrityksistä 65 prosenttia haluaisi lisää koronatestauksia.

Nykyisistä rajoituksista kaikkein haitallisimmiksi yrittäjät kokevat kokoontumisrajoitukset ja majoitus- ja ravitsemustoimialan sulkutoimet.

Etelä-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Mika Peltonen sanoo, että ihmisten terveys on ensisijainen, mutta huomioon on otettava myös rajoitustoimien vaikutukset talouteen, yrityksiin ja työpaikkoihin.

Etelä-Karjalassa 91 prosenttia Kauppakamarin kyselyyn vastaajista arvioi koronatilanteen jo vaikuttaneen yrityksen toimintaan. Vastaajista 80 prosentilla liikevaihto on jo nyt pienentynyt.

Kauppakamarit toteuttivat Keskuskauppakamarin organisoimana kolmannen koronatilanteen yritystoimintaan vaikuttavan kyselyn. Vastauksia saatiin yhden vuorokauden aikana Suomen 19 kauppakamarista yhteensä 2 997 kappaletta. Etelä-Karjalasta saatiin kolmanteen kyselyyn yhteensä 57 vastausta.

Tuoreimmat uutiset koronaviruksen vaikutuksista maakuntaan löytyvät kootusti täältä

Valtakunnallinen koronavirusuutisointi kootusti täällä