1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikkioppilaitokset

Konservatorio siirsi pääsykokeet loppukesään koronan takia – Soitinesittely järjestetään netissä ensimmäistä kertaa

Soitinsoveltuvuustestejä ei välttämättä voida järjestää tänä vuonna.

musiikkioppilaitokset
Rumpukapulat rummun päällä
Heikki Rönty / Yle

Koronaepidemia pakottaa musiikkiopiston siirtämään valintakokeet loppukesään.

Perusopetuksen pääsykokeet järjestetään tänä vuonna Keski-Pohjanmaan Konservatoriolla elokuun alussa huhti–toukokuun sijaan. Perusopetukseen voi pyrkiä klassisen musiikin, kansanmusiikin tai rytmimusiikin osastoille.

Valinnoissa käytetään kevennettyä versiota, esimerkiksi soitinsoveltuvuustestejä ei voida välttämättä järjestää tai ainakin instrumenttien desinfiointi on mietittävä tarkasti.

Oppilaat voivat hakea konservatorioon poikkeuksellisesti koko kesän. Soitinesittely järjestetään virtuaalisesti ja se on jo nähtävissä konservatorion nettisivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

– Digiloikka toi sen, että saadaan hyvää materiaalia oppilailta soitinesittelyyn. Se on tärkeää, että videot ovat lapsilta lapsille -tallenteita, sanoo apulaisrehtori Pasi Ojala.

Soitinesittelyvideot on kerätty lasten etäopiskelussa tekemistä omista soittosessioista, joita on lähetetty opettajille arvioitavaksi.

Osa Suomen musiikkiopistoista ottaa tänä keväänä oppilaita sisään ilmoittautumisjärjestyksessä. Keski-Pohjanmaalla tähän ei ryhdytty.

– Täällä on niin paljon hakijoita, että sellaista hakua ei voida täällä järjestää, sanoo Ojala.

Konservatoriolla musiikkia opiskelee noin 1 400 oppilasta. Tanssin puolella oppilaita on lähes 250.

Ammatillisella puolella pääsykokeet järjestetään tänä keväänä etänä. Hakijat ovat lähettäneet instrumenttinäytteen ja haastattelut sekä teoriakoe ovat etänä.

Lue seuraavaksi