Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ei ole todennut uusia koronatartuntoja viiteen päivään

Testaus voidaan tehdä kaikille päivystyspotilaille, joilla on koronaan sopivia oireita tai lääkäri arvioi testauksen tarpeelliseksi.

Keski-Suomi
Taksi seisoo Keski-Suomen keskussairaalan päivvystyspoliklinikan edessä.
Jarkko Riikonen / Yle

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ei ole raportoitunut uusia testein vahvistettuja koronatartuntoja. Kyseessä on viides päivä putkeen, kun sairaanhoitopiiri raportoi tartuntoja nolla kappaletta.

THL raportoi tänään yhdestä uudesta koronavirustartunnasta. Ero luvuissa johtuu siitä, että THL rapotoi myös muun muassa yksityisen terveydenhoidon toteamat tartunnat.

Ensimmäinen koronavirustartunta Keski-Suomessa todettiin 9. maaliskuuta.

Sairaanhoitopiiri ottaa testeihin nyt entistä herkemmin.

Koronavirustestaus voidaan tehdä kaikille perusterveydenhuollon- ja erikoissairaanhoidon päivystyspotilaille, joilla on infektioon sopivia oireita tai lääkäri arvioi testauksen tarpeelliseksi.

Testaukseen ohjataan myös sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä kriittisillä aloilla työskentelevät, joilla epäillään tartuntaa. Oireettomia ei edelleenkään testata Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella.

Keskussairaalan lisäksi testejä otetaan myös Jyväskylän, Muuramen, Laukaan, Äänekosken, Saarijärven ja Pihtiputaan terveyskeskuksissa. Laukaan ja Äänekosken terveyskeskuksissa otetaan näytteitä myös viikonloppuisin. Näytteenottopisteitä on tarkoitus lisätä lähiaikoina, kun testauskapasiteettia on saatu lisää.

Myös yksityiset terveyspalvelujen tarjoajat tekevät koronatestejä Jyväskylässä ja Äänekoskella.

THL:n mukaan koronatestejä on tehty Keski-Suomen sairaahoitopiirin alueella tähän mennessä 1300 ja tartuntoja on raportoitu 114.