Erämaan Elämyskeskus vie Soinin rinnekiistan käräjille

Yritys on pettynyt kunnan toimintaan ja on nyt toimittanut haastehakemuksen Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuteen. Myös sovittelu on mahdollinen.

Kuva: Elina Niemistö / Yle

Soinin Vuorenmaata viime talven pyörittänyt yrittäjä haastaa Soinin kunnan oikeuteen. Erämaan Elämyskeskuksen nimissä toimiva Jorma Leppäniemi vaatii kunnalta puoli miljoonaa euroa vahingonkorvauksia muun muassa kiinni olleista rinteistä ja ostosopimuksen rikkomisesta.

Leppäniemen mukaan kunta ei halua neuvotella sen kanssa, joten asiaa selvitellään nyt oikeusteitse. Myös asian sovittelu kantajan puolesta on mahdollinen.

Osapuolet tekivät kymmenen vuoden sopimuksen Vuorenmaan rinnehiihtokeskuksen pyörittämisestä viime vuonna ja ajautuivat jo ennen joulua erimielisyyksiin.

Kiista koskee lähinnä rinnehiihtokeskuksen olosuhteita ja kalustoa, joita kunta ei yrittäjän mukaan laittanut kuntoon. Haastehakemuksessa muun muassa vaaditaan vahingonkorvausta rinnealueelle johtavan tien hoitamatta jättämisen aiheuttamasta hinaamisesta. Kunta puolestaan on saanut yrittäjältä mielestään perusteettomia laskuja ja esimerkiksi 40 000 euron ostosopimusta ei koskaan tehty kirjallisena.

Soinin kunta ei vielä ole saanut haastehakemusta.

– Vaatimukset ovat tietenkin perusteettomia. Lakimiehemme hoitaa asiaa ja selvittää, mikä on oikea tapa toimia, kommentoi Soinin kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi.