Kainuussa todettu 51 koronatartuntaa – tes­te­jä on teh­ty yli 600

Koronaviruksen leviämistä voi jokainen hidastaa omilla toimillaan.

tartuntataudit
Kainuun uusi keskussairaala ilmasta kuvattuna.
Tes­te­jä Kainuussa on teh­ty yli 600. Arkistokuva.Timo Sihvonen / Yle

Kai­nuus­sa on tiistaihin men­nes­sä todettu la­bo­ra­to­rio­tes­teis­sä se­kä klii­ni­sis­sä tut­ki­muk­sis­sa 51 ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedot (siirryt toiseen palveluun)päivittyvät muutamien päivien viiveellä. Nyt Kainuussa näkyy THL:n karttapalvelussa 48 tartuntaa, joista 26 on Kajaanissa ja 18 Sotkamossa, ainakin neljä tartuntaa vaikuttaisi olevan siis Kajaanin ja Sotkamon ulkopuolella.

Tes­te­jä Kainuussa on teh­ty yli 600.

Kainuun sote muistuttaa, että jo­kai­nen voi omal­la toi­min­nal­laan hi­das­taa ko­ro­na­vi­ruk­sen le­viä­mis­tä. Hy­vä suo­jau­tu­mi­nen ja suh­tau­tu­mi­nen jo­kai­seen hen­gi­tys­tiein­fek­tioon kuin ko­ro­natautiin ovat te­hok­kaim­pia toi­men­pi­tei­tä tar­tun­nan eh­käi­se­mi­seen.

Myös terveiden ihmisten pitää vähentää muiden tapaamista, kos­ka si­ten hi­das­te­taan epi­de­mian le­viä­mis­tä. Omaa ja lä­heis­ten­sä tar­tun­ta­ris­kiä voi myös alen­taa huo­leh­ti­mal­la kä­si- ja ys­ki­mis­hy­gie­nias­ta. Huo­lel­li­sen kä­si­hy­gie­nian li­säk­si te­hos­tet­tu sii­vous eri­tyi­ses­ti kos­ke­tus­pin­to­jen osal­ta on tär­keää.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus