1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kesäfestivaalit

Sotkeeko korona kesäfestarit? Tampereen isojen festivaalien järjestäjät odottavat hallitukselta selvää päätöstä

Peruminen ilman hallituksen selvää päätöstä käy kalliiksi. Rockfest olisi jo kesäkuun alussa, Sauna Open Air heinäkuussa.

Muun muassa Blockfest on tarkoitus järjestää kesällä Tampereella. Nyt tapahtumajärjestäjät odottavat hallituksen linjausta. Kuva viime vuoden tapahtumasta, jossa pääesiintyjänä oli Asap Rocky. Kuva: Nelli Kenttä / Yle

Varsinkin alkukesän festivaalien tuottajat ja promoottorit odottavat hallitukselta nyt yksiselitteistä päätöstä: saako isoja yleisötapahtumia järjesteää vai ei? Jos festivaali itse peruuttaa esimerkiksi ulkomaisia esiintyjiä, lasku lankeaa festivaalille.

Pääministeri Sanna Marin on luvannut kertoa hallituksen päätöksestä keskiviikkona.

Yksi hallituksen päätöstä odottavista järjestäjistä on RH Enterteinmentsin toimitusjohtaja Riki Huhtala, mies muun muassa Sauna Open Air -festivaalin takana.

– Odotan Marinin viestiä herkeämättä. Jos me nyt peruutamme ulkomaiset esiintyjät, se tulee tosi kalliksi. Managerit ja keikkajärjestäjät eivät palauta meille niitä rahoja, jotka niille on jo ennakolta maksettu, jos peruutus tulee meiltä, Huhtala sanoo.

– Silloin puhutaan huomattavista summista.

Rockfest avaa Santalahden heti kesän alussa

Riki Huhtalan mukaan yleisö joka tapauksessa suhtautuu nyt isoihin, paljon väkeä kerääviin tapahtumiin varauksella. Hän sanoo, että tapahtumajärjestäjille tuli tappiota jo siinä vaiheessa, kun vielä puhuttiin enintään 500 hengen kokoontumisista. Silloin meni kiinni jo esimerkiksi kaupunkien konserttitiloja.

Huhtalan tavoin proottori Timo Isomäki odottaa hallituksen päätöstä.

– Hallituksen ulostulon myötä teemme ratkaisut tulevan kesän tapahtumista, vastaa Isomäki sähköpostilla.

Isomäki on kesäkuun alussa järjestettävän Rockfestin promoottori. Rockfest avaa Tampereen Santalahteen kokonaan uuden konserttipaikan, Särkänniemen tapahtumarannan. Isomäki on lisäksi perinteisen, heinäkuussa Ratinassa järjestettävän Tammerfestin promoottori_._

Elokuussa järjestettävän BlockfestinKalle Kallosta toimitus ei tiistaina tavoittanut.

Lue lisää:

Ruisrock peruuntuu – koronavirus pakotti järjestäjät vaikeaan päätökseen

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pirkanmaalla: tartuntojen määrä kasvussa, maskisuositukset pysyvät myös kouluissa