1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Savonlinna

Lisärahoitus pelasti pienpanimon toiminnan – "Pystyttiin muuntautumaan käsihuuhteen valmistajaksi"

Pienpanimon myynti laski kymmeniä prosentteja maalis-huhtikuussa.

Savonlinna
Mustan Virran Panimon toimitusjohtaja Petteri Vänttinen
Toimitusjohtaja Petteri Vänttinen. Arkistokuva.Kati Rantala / Yle

Business Finlandin myöntämä 100 000 euron tukirahoitus pelasti savonlinnalaisen Mustan Virran pienpanimon toiminnan. Yritys pystyi nopealla aikataululla muuntautumaan ensimäisten joukossa pienpanimosta käsihuuhteen valmistajaksi.

– Tuki on tällä hetkellä pelastanut meidän panimon. Meidän ei ole tarvinnut lomauttaa ketään vaan on pystytty valmistamaan käsihuuhdetta ja pitämään kaikki töissä, sanoo Mustan Virran panimon toimitusjohtaja Petteri Vänttinen.

Panimon osaaminen ja laitteisto oli sopiva, jotta se pysytyttiin muuttamaan käsidesin valmistukseen. Jos kriisi jatkuu pitkään, käsidesi on tuote, josta Petteri Vänttisen mukaan tulee panimon toinen tukijalka.

Tukirahoituksen avulla panimo myös pystyi kehittämään käsihuuhdeprosessia ja käyttämään ulkopuolisia tahoja kuluttajatutkimuksen tekemiseen.

Tuleva kesä on ravintoloille ja pienpanimoille vielä kysymysmerkki. Mustan Virran panimon yhteydessä olevalla oma puodin myynnillä on kesäisin merkittävä osuus kokonaismyynnistä, jos ensi kesän tapahtumia perutaan se näkyy suoraan myynnissä.

– Silläkin ajatellen tämä käsihuuhdebisnes on sellainen, millä pystyttäisiin pitämään firman pää pinnalla eikä tarvitse mennä konkurssiin, sanoo Petteri Vänttinen.

Lue seuraavaksi