1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sopimukset

Vaasan uusi matkustajalaituri joudutaan kilpailuttamaan uudelleen – kaupunki ja rakentaja erimielisiä sopimuksesta

Matkustajalaituri ei todennäköisesti valmistu aikataulussaan ensi vuoden vapuksi, jolloin Merenkurkun uuden laivan on tarkoitus aloittaa liikennöinti.

sopimukset
Merenkurkun uusi laiva
Merenkurkun uusi laiva joutuu todennäköisesti käyttämään aluksi rahtia varten rakennettua laituria.Rauma Marine Constructions

Vaasan kaupunki on keskeyttämässä uuden matkustajalaiturin hankinnan.

Laiturin rakentamisesta kilpailutuksen voittanut rakennusyritys on kaupungin mukaan kirjannut sopimukseen jälkikäteen uusia ehtoja. Kaupungin mukaan rakentaja ei ole enää sitoutunut tarjouspyynnön mukaiseen urakkasopimukseen.

Urakoitsija teki jälkikirjauksia kaupungin kanssa käydyssä urakkaneuvottelussa. Kirjaukset liittyivät rakentamisen yksityiskohtiin ja ne olisivat hyväksyttyinä lisänneet urakan kustannuksia.

Tekninen lautakunta päättää hankinnan keskeyttämisestä keskiviikkona.

Matkustajalaiturin kilpailutus on suunniteltava ja pidettävä uudelleen.

Kuukausien viivästys suunniteltuun

Vaasan kaupungin rakennuspäällikkö Jan-Ove Ingon mukaan uusi matkustajalaituri viivästyy aikataulustaan todennäköisesti useita kuukausia.

Laiturin piti olla valmis ensi vuoden vappuna, samaan aikaan kun Merenkurkun uusi matkustaja-alus aloittaa liikennöinnin Vaasan ja Uumajan välillä.

Ingo uskoo, että uusi laiva voi tarvittaessa käyttää niin sanottua Pohjoispiiriä, eli rahtia varten rakennettua laituria. Sitä käyttää myös tällä hetkellä liikennöivä Wasalinen alus. Vanhan matkustajalaiturin purku on osa kilpailutettavaa urakkaa.

Katso täältä muita Ylen uutisia Pohjanmaalta

Lue seuraavaksi