1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuudelle eteläkarjalaisyritykselle suurin mahdollinen koronarahoitus Business Finlandilta

Tähän mennessä Business Finland on myöntänyt tukea yhteensä liki 60 eteläkarjalaiselle yritykselle.

Yrittäjärahoitus
Finnos puunmittausjärjestelmä kaytössä Mustola Timberin sahalla
Yksi 100 000 euroa saaneista on lappeenrantalainen Finnos.Mikko Savolainen / Yle

Business Finland tukee Etelä-Karjalassa kuutta yritystä suurimmalla mahdollisella summalla.

Tähän mennessä suurin kehitysrahoitus eli 100 000 euroa on myönnetty lappeenrantalaisille ohjelmistoalan yrityksille Assettille ja Miradorelle.

Miradore sai kehitysrahoituksen lisäksi 10 000 euron esiselvitysrahoituksen.

100 000 euroa saavat myös konenäköön perustuvia tukkimittareita tekevä Finnos, imatralainen sähköalan yritys Etec Automation, Lappeenrannassa toimiva matkailu- ja ravintola-alan yritys Savon Mafia sekä rakennusyhtiö Pallas rakennus Kaakkois-Suomi.

Sisäilmapuhdistimia valmistava lappeenrantalainen UniqAir pääsi lähelle suurinta tukisummaa. Business Finland myönsi yritykselle 99 980 euroa.

Tukea lukuisille eri aloille

Business Finland myönsi tukea myös lukuisille muille yrityksille ympäri Etelä-Karjalaa. Summat vaihtelevat muutamista tuhansista euroista kymmeniin tuhansiin euroihin.

Tukea saaneita yrityksiä on 56. Yritykset edustavat hyvinkin vaihtelevia aloja.

Joukossa ovat muun muassa Kotiteollisuus Yhtye Oy, metallialan yhtiö ITA Nordic, kahvin ja teen valmistaja Lehmus Roastery Oy, kiipeilyhalli BoulderSaimaa, kotitaloustavaroiden tukkukauppaa harjoittava Naikon Oy, Viipurin Golf Oy, linja-autoyhtiö Liikenne O. Eteläpää sekä matkailumarkkinointiyhtiö goSaimaa.

Lue lisää: Eteläkarjalaiset ravintolat saavat tukea korona-ahdinkoonsa – suurin tuki on 100 000 euroa

Business Finland myöntää yrityksille kahdenlaista rahoitusta. Esiselvitysrahaa voi saada enintään 10 000 euroa ja kehittämisrahoitusta enintään 100 000 euroa.

Tukia myönnetään koronaviruksen takia vaikeuksiin joutuneille pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla on 6–250 työntekijää.

Valtio tarkastaa myönnetyt yritysrahoitukset

Business Finlandin rahanjako on herättänyt valtakunnallisesti laajaa ihmetystä. Tukia on valunnut toistaiseksi voittopuolisesti konsulttiyrityksille.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoi tänään, että ministeriö käy Business Finlandin myöntämät yritysrahoitukset läpi. Myös valtiontalouden tarkastusvirasto perkaa koronavirustuet.

Lue seuraavaksi