Ryhmäkanne miljonääri Peter Nygårdia vastaan laajenee – tiedottajan mukaan väitteet ovat jatkoa salaliitolle, jossa naisille on maksettu valehtelusta

Miljonääri Peter Nygårdia vastaan kohdistettuun ryhmäkanteeseen on liittynyt useita kymmeniä naisia lisää.

Peter Nygård
Peter Nygård
Peter Nygård vuonna 2009AOP

Suomalais-kanadalaista muotimogulia ja liikemiestä Peter Nygårdia vastaan nostettu ryhmäkanne laajenee entisestään, kun yhteensä 46 naista on astunut esiin uusien syytösten kanssa. He syyttävät Nygårdia muun muassa raiskauksista, sieppauksista ja seksikaupasta.

Ryhmäkanne nostettiin alun perin helmikuussa, jolloin kymmenen naista syytti Nygårdia raiskauksista 2000- ja 2010-luvuilla.

Uusien syytösten esittäjien joukossa on esimerkiksi kaksi naista, jotka kertovat Nygårdin raiskanneen heidät vuonna 1977. Lisäksi kolmas nainen syyttää Nygårdia raiskauksesta, jonka nainen muistelee tapahtuneen samana vuonna, jolloin hän oli 14- tai 15-vuotias.

Monet ryhmäkanteeseen osallistuvat naiset olivat alaikäisiä väitettyjen rikosten tapahtumahetkellä. Heistä nuorimmat olivat 14-vuotiaita.

Nygård on tiedottajansa Ken Frydmanin välityksellä kiistänyt Ylelle häneen kohdistuvat raiskaussyytökset. Frydmanin mukaan nyt esiin astuneet naiset ovat viimeisin luku miljardööri Louis Baconin laatimaa salaliittoa, jonka tarkoituksena on tuhota Nygårdin maine ja liiketoimet.

Frydmanin mukaan Nygård aikoo puhdistaa nimensä pyytämällä kanteen hylkäämistä. Hän aikoo myös haastaa Baconin oikeuteen ja hakea vahingonkorvauksia syytöksiin, joita tiedottaja väittää vääriksi.

Ryhmäkanteen laajenemisesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Aiheesta lisää:

Seksuaalirikoksista syytetty liikemies Peter Nygård luopuu yhtiöidensä hallituksen puheenjohtajuudesta

FBI ratsasi raiskauskohun keskellä olevan Peter Nygårdin pääkonttorin New Yorkissa

Miljonääri Peter Nygård kiistää raiskaussyytökset – tiedottajan mukaan taustalla piilee salaliitto, jossa naisille on maksettu valehtelusta

Lähteet: STT