Elisa pitää tulosohjeistuksensa ennallaan – liikevoitto nousi alkuvuonna

Talouden hidastuminen voi vaikuttaa yhtiöön.

Elisa
Veli-Matti Mattila
Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.Jarno Kuusinen / EPA

Teleyhtiö Elisan vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi alkuvuonna 7 miljoonalla eurolla 99 miljoonaan. Yhtiö ilmoitti samalla pitävänsä tätä vuotta koskevan tulosohjeistuksensa ennallaan.

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila totesi, että kulunut vuosineljännes oli ainutlaatuinen koronaviruksen johdosta. Tilanne voi hidastaa taloutta merkittävästi, millä voi olla vaikutusta Elisaan.

– Kilpailu Suomen televiestintämarkkinoilla jatkuu kireänä, Mattila ennakoi katsauksessaan.

Elisa ennakoi kuitenkin, että yhtiön liikevaihto on viime vuoden tasolla tai hieman korkeampi. Vertailukelpoisen käyttökatteen odotetaan olevan samalla tasolla tai hieman korkeampi. Alkuvuonna vertailukelpoinen käyttökate parani viisi prosenttia.

Kymmenen vuoden sopimus viranomaisverkosta

Huhtikuun puolella Elisa teki kaupat Suomen Erillisverkot -konsernin kanssa viranomaiskäyttöön tulevasta Virve 2.0 -radioverkkopalvelusta. Elisa valittiin kymmenen vuoden sopimuskaudelle ainoaksi toimittajaksi.

– Valinta on osoitus Elisan laadun kilpailukyvystä, Mattila kiitteli.

Mattila totesi, että Elisa on mukauttanut toimintaansa useilla alueilla koronaviruksen takia. Etätyötä tukevien työvälineiden tarve on kasvanut, ja kuluttajat ovat joutuneet pysyttelemään enemmän kotona.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus