1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tavaratalot & ostoskeskukset

Mikkelin kauppakeskus Akselissa vuokrista neuvoteltu tapauskohtaisesti – "Pääasia on, että kaikki vuokralaisemme selviävät"

Kauppakeskuksen liikkeet saavat tällä hetkellä päättää vapaasti aukioloajoistaan.

Mikkelin kauppakeskus Akselissa on useita vaateliikkeitä. Kuvituskuva. Kuva: Heli Kaski / Yle

Kauppakeskukset saavat olla muista koronatoimenpiteistä huolimatta auki, mutta ihmisiä ja ostajia on liikkeellä tavallista vähemmän.

Mikkelissä kauppakeskus Akselin johtaja Jukka Toivakka kertoo kauppakeskuksen kävijämäärien vähentyneen rajusti, koska ihmisiä on kehotettu liikkumaan vain välttämättömillä asioilla.

Mikkelissä kauppakeskus Akselin 35 toimijasta 16 pitää ovia tällä hetkellä auki. Kauppakeskuksen liikkeet saavat Toivakan mukaan päättää tässä tilanteessa vapaasti aukioloajoista, ja moni on supistanut niitä. Sunnuntaisin kauppakeskus on kiinni.

Toivakka kertoo kauppakeskuksen sopineen liikkeiden kanssa vuokranalennuksista tapauskohtaisesti.

– En oikein pidä keskustelun luonteesta, jossa vuokranantajia on syyllistetty todella paljon. Vuokraustoiminta on liiketoimintaa siinä missä ravintolatoiminta tai muotiliikkeen pito.

Ratkaisuja on yritetty löytää Toivakan mukaan yhteisesti.

– Pääasia on, että kaikki vuokralaisemme selviävät tämän tilanteen yli.

Jukka Toivakka kertoo myös, että kauppakeskus Akseliin tulevan uuden kahvilan avausta on lykätty koronapandemian vuoksi kesän yli arviolta alkusyksyyn.