1. yle.fi
  2. Uutiset

Kilpailu opiskelupaikoista käy kiivaana – HAMK:ssa noin joka kolmas hakija tulee valituksi ensisijaiseen hakukohteeseen

Hämeen ammattikorkeakoulussa suosituimpia koulutusohjelmia kevään 2020 yhteishaussa olivat sosionomin ja rakennusmestarin monimuotototeutukset.

Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämeen ammattikorkeakoulun rakennus ulkoa Visamäessä
Hämeen ammattikorkeakoulu kiinnosti tänä keväänä ennätysmäärää hakijoita.Tiina Kokko / Yle

Kilpailu opiskelupaikoista käy kiivaana myös Hämeen ammattikorkeakoulussa. Noin joka kolmas hakija pääsee HAMK:ssa opiskelemaan siihen koulutusohjelmaan, jonka on laittanut hakemuksessaan ensisijaiseksi toiveeksi.

Kovinta kilpailu on sosionomin ja rakennusmestarin koulutusohjelman monimuotototeutuksissa. Molemmissa kohteissa yhtä opiskelupaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita on yli 10.

Vähiten kilpailua on sairaanhoitajan ja liiketalouden koulutusohjelmissa. Niissä jokaista aloituspaikkaa kohden hakijoita oli 1,2.

Korkeakoulujen yhteishaussa kaikkein kilpailluin hakukohde oli Taideyliopiston näyttelijäntyön koulutusohjelma. Hakijoita yhtä paikkaa kohden oli lähes 98.

Laskelmat pohjautuvat Opetushallituksen tilastoihin. Tilastossa on opiskelupaikat, joihin ensisijaisia hakijoita oli vähintään 60.

HAMK kiinnosti kevään 2020 yhteishaussa ennätysmäärää hakijoita. Hakijamäärät kasvoivat vuoden 2019 keväästä yli 20 prosenttia. Yhteensä hakijoita oli 12 586.

Lue myös:

Katariina Kolehniemi laittoi kaiken yhden kortin varaan – haki lääkikseen vain Tampereelle: Katso korkeakouluhaun 600 suosituinta opiskelupaikkaa

Lue seuraavaksi