1. yle.fi
  2. Uutiset

Rautalammille uusi päiväkoti kunnan omien metsien puista

Myös hankkeen hiilijalanjälki aiotaan laskea.

Rautalampi
Anonyymi kuva päiväkodista
Rautalammin uuden päiväkodin rakentamisessa tarvittava puutavara hankitaan kunnan omista metsistä. Kuvituskuva.Paulus Markkula / Yle

Rautalammille rakennetaan uusi päiväkoti kunnan omien metsien puista. Uusi päiväkoti rakennetaan Matti Lohen koulun yhteyteen. Kerrosneliöitä rakennukseen tulee noin 600.

Rakentamisen on määrä alkaa ensi lokakuussa ja valmista olisi elokuussa 2021.

Rakennuksen runko, ulkovuoraus sekä sisäpintojen verhoukset tehdään paikallisesta puusta soveltuvin osin. Hakkuutyössä, sahauksessa sekä jalostuksessa hyödynnetään paikallisia yrittäjiä ja lähialueen toimijoita mahdollisuuksien mukaan.

Hankkeen hiilijalanjälki aiotaan laskea. Tarkoituksena on rakentaa päiväkoti ilmastoystävällisesti, energiatehokkaasti ja niin että alue hyötyy myös taloudellisesti projektista.

Rautalammin kunta painottaa, että päiväkodin pitää olla ennen kaikkea turvallinen ja terveellinen ympäristö lapsille ja työntekijöille.

– Mutta julkisella puurakennushankkeella on aina myönteiset vaikutuksensa myös alueen elinvoimaisuuteen. Tutkimusten mukaan yksi puurakentamiseen sijoitettu euro poikii 1–2 euroa muualla aluetaloudessa, kunnan tiedotteessa todetaan.

Lue seuraavaksi