Hyppää sisältöön

Itä-Suomen poliisi on aloittanut esiselvityksen Kiuruveden hoivakodin koronakuolemista

Poliisi tekee asiassa tiivistä yhteistyötä valvovan viranomaisen eli Itä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Attendon hoivakoti Kallionsydän Kiuruvedellä huhtikuun alussa. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Kuopiossa sijaitsevan Itä-Suomen pääpoliisiaseman talousrikostutkinta on saanut tänä aamuna selvitettäväkseen Kiuruveden Kallionsydämen hoivakotia koskevan esiselvitysilmoituksen.

– Tästä on kirjattu rikosilmoitusjärjestelmään esiselvitysilmoitus. Teemme asiassa tällä hetkellä esitutkintalain mukaista esiselvitystä, kertoo talousrikostutkintayksikön rikoskomisario Minna Immonen.

Poliisi tekee asiassa tiivistä yhteistyötä valvovan viranomaisen eli Itä-Suomen aluehallintoviraston kanssa. Immonen kertoo, että poliisi saa lähipäivinä tiedon, tuleeko aluehallintovirastolta tutkintapyyntöä.

Poliisille tullut esiselvitysilmoitus ei ole peräisin aluehallintovirastosta. Avi kuitenkin pohtii yhtenä vaihtoehtona rikosilmoituksen tekemistä Kallionsydämen hoivakodin tapauksesta.

– Jos selvityksessä nousee esiin sellaisia seikkoja, avi voi tehdä rikosilmoituksen. Olemme sopineet, että tällaisessa tapauksessa asiaa harkitaan yhdessä Valviran kanssa, sanoo johtaja Ulla Ahonen Itä-Suomen aluehallintovirastosta.

Avi ei vielä ole saanut kaikkiin asiaa koskeviin selvityspyyntöihin vastausta Attendolta ja Ylä-Savon sote-kuntayhtymältä. Päätös mahdollisesta rikosilmoituksesta tehdään, kun selvitykset on saatu.

Itä-Suomen aluehallintovirastoon ei ole toistaiseksi saapunut kanteluita ulkopuolisilta koskien koronan aiheuttamia kuolemantapauksia Kallionsydämen hoivakodissa.

Ylä-Savon sote-kuntayhtymän toimitusjohtaja Leila Pekkanen puolestaan kertoo Ylelle sähköpostitse, että kysymystä mahdollisen rikosilmoituksen tekemisestä valmistellaan yhtymähallituksen käsiteltäväksi. Kokouksen ajankohta on vielä avoin.

Juttua täydennetty 22.4. klo 11:55: Lisätty aluehallintoviraston kommentti asiaan.

Juttua täydennetty 22.4. klo 12:55: Lisätty Leila Pekkasen kommentti.

Lue myös:

.
.