1. yle.fi
  2. Uutiset

Suurin osa Päijät-Hämeen kesäteatteriesityksistä peruttu – Heinolan Riemurahat-komedia siirtyy vuodella eteenpäin

Moni teatteri siirtää koronavirustilanteen takia kesäteatteriesityksensä kesälle 2021.

kesäteatterit
Näyttelijöitä Pokka pitää -näytelmässä
Kesän 2019 produktio Heinolan kesäteatterissa oli Pokka pitää, jonka näki yli 30 000 katsojaa. Pääosissa nähtiin Emilia Sinisalo (Liz), Jaana Saarinen (Hyacinth Bucket) ja Taisto Oksanen (Emmet).Lauri Rotko

Heinolan kesäteatterin Riemurahat-esitys siirtyy vuodella eteenpäin. Koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Heinolan kesäteatteriin suunniteltu Riemurahat esitetään vasta kesällä 2021.

Näytäntökausi on perinteinen eli esityksiä on kesäkuun puolivälistä heinäkuun loppuun. Siirtoa perustellaan yleisön ja henkilökunnan terveyden turvaamisella.

Varatut ja jo ostetut liput on mahdollista siirtää ensi vuodeksi. Heinolan kulttuuritoimistosta lipun hankkineisiin ollaan yhteydessä puhelimitse. Lippupisteen kautta lippunsa lunastaneet voivat ottaa yhteyttä joko Heinolan kulttuuritoimistoon tai Lippupisteeseen.

Pesäkallio, Pisarateatteri ja Kuurinateatteri vielä toiveikkaina

Myös Urajärven Kartanoteatteri on päättänyt perua kesän esitykset Kartanon kesäyön unelma -näytelmästä. Teatterin yhteiset harjoitukset ovat olleet tauolla jo reilun kuukauden, eikä jäljelle jäävä aika riittäisi esityksen valmistumiseen riittävän hyvin. Teatteri on yhteydessä katsojiin, jotka ovat jo maksaneet lippunsa.

Ainopuiston teatteri kertoo Facebook-sivullaan peruneensa Lahti-trilogian näytelmänsä koronaepidemian vuoksi. Viki ja Punapaidat, Eversti ja Tornan tyttäret sekä Arkkiveisu luuradasta saavat uudet esitysajat talvi- ja kesäkaudelle 2021.

Nastolan Pisarateatteri siirtää myös Nummisuutarit-näytelmänsä kesälle 2021.

Orimattilan Teatteri on jo joutunut keväältä perumaan kaksi ensi-iltaa koronaepidemian vuoksi. Kesälle suunniteltu Seitsemän veljestä perutaan myös. Etukäteen hankitut liput toimivat käypänä pilettinä myös vuoden 2021 esityksiin, kertoo teatteri Facebook-sivuillaan.

Padasjoen harrastajateatteri on myös perunut ensi kesän esityksensä. Sysmän Kuurinateatteri kertoo facebook-sivuillaan seuraavansa koronatilannetta toiveikkaana, että Elämän molski -näytelmää pystytään esittämään heinäkuusta eteenpäin.

Pesäkallion kesäteatteri ei ole vielä kertonut tilanteestaan.

juttua täydennetty 23.4. klo 9.16 lisätty tieto Pisarateatterin peruutuksesta

Lue seuraavaksi