Koronatietoa saa nyt puhelimeen 112 Suomi -sovelluksen kautta

Uusi ominaisuus kehitettiin nopeasti, jotta koronaviestintä tehostuisi.

Uusi ominaisuus kehitettiin koronaepidemian vuoksi, mutta vastaisuudessa sitä voidaan käyttää muuhunkin viranomaisviestintään. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

112 Suomi -mobiilisovellus on saanut uuden ominaisuuden eli viranomaistiedottamisen. Uusi ominaisuus kehitettiin nopeasti, jotta kansalle voitaisiin välittää koronatiedotteita.

112 Suomi -mobiilisovellus paikantaa hätänumeroon soittajan, jolloin avunsaanti nopeutuu. Sovelluksen on ladannut lähes 1,6 miljoonaa suomalaista, kertoo Hätäkeskuslaitos (siirryt toiseen palveluun).

Tähän mennessä sovelluksen kautta on lähetetty myös vaaratiedotteita, joita on voitu kohdentaa käyttäjän sijainnin mukaan. Myös uusia viranomaistiedotteita voidaan lähettää joko kaikille käyttäjille tai vain tietylle alueelle.

Nyt päällimmäisenä tavoitteena on lähettää koronatietoa sovelluksen käyttäjille, mutta vastaisuudessa ominaisuutta voidaan hyödyntää muussakin viranomaistiedottamisessa.

Viranomaistiedotteita käytetään silloin, kun väestöä on tarpeen informoida jostain tilanteesta, mutta vaaratiedottamisen kynnys ei ylity. Tiedote puhelimeen saattaa tulla esimerkiksi kadonneesta lapsesta tai dementikosta.

Käyttäjien tulee päivittää sovellus, jotta kaikki uudet ominaisuudet tulevat käyttöön.

Lue myös: