Hyppää sisältöön

Kuparivarkaat iskivät Aalto-yliopiston kampukselle Espoossa – saaliiksi julkisivu- ja räystäspeltejä sekä kaiteita

Poliisi tutkii kuparivarkauksia Espoon alueella. Varkauksia on tehty viime aikoina muun muassa Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä.

Arkistokuva Aalto-yliopistosta. Kuva: Petteri Juuti / Yle

Espoon Otaniemessä Aalto-yliopiston kampuksella on havaittu viime päivien ja viikkojen aikana useita kuparivarkauksia. Varkaat ovat vieneet muun muassa julkisivupeltejä, kuparisia räystäspeltejä sekä kuparisia kaiteita talojen julkisivuista ja katoista irrottamalla. Ensimmäisenä aiheesta uutisoi Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Aalto-yliopiston mukaan (siirryt toiseen palveluun)varkaustapauksia on useita. Varkaudet on havaittu normaalien huoltotöiden yhteydessä.

Yliopisto on tehnyt rikoksista ilmoituksen myös poliisille. Tapaus on poliisitutkinnassa.

Yliopiston mukaan tekijät ovat tallentuneet valvontakameroihin, mutta heitä ei ole saatu kiinni.

– Ohikulkijalle voi nopeasti katsottuna vaikuttaa, että kyse on tavallisista työmiehistä työn touhussa, mutta todellisuudessa on kyse varkauksista. Varkaat ovat liikkuneet ilta-aikaan, eivätkä ole hätkähtäneet ohikulkijoita, sanoo toimitilapäällikkö Jukka-Pekka Salmisto Aalto-yliopistosta.

Yliopisto kaipaa silminnäkijähavaintoja. Salmisto vetoaa ilmoittamaan kaikesta rikokseen viittaavasta toiminnasta ja lupaa kiinniottamiseen johtaneesta vihjeestä palkkion. Salmiston mukaan varkaat liikkuvat todennäköisesti autolla, joten rekisterinumeroiden kirjaaminen ylös auttaisi rikoksen selvittämisessä.

– Varkaat eivät hyödy rikollisesti anastamistaan kupareista paljon, mutta yliopistolle varastettujen palojen korjaaminen on työlästä ja kallista. Uudet osat on tilattava mittatilauksina, Salmisto painottaa.

Lue myös:

.
.