Oulun Kärpät leikkaa pelaajien palkoista ja lomauttaa työntekijöitä – harjoittelu ensi kauteen on käynnissä

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila ja epävarmuus vaikuttaa myös Kärppien tilanteeseen.

jääkiekko
Kärpät jublar efter mål.
Koronakriisi koettelee myös vakavaraista oululaista jääkiekkoseuraa. Arkistokuva.All Over Press

Oulun Kärpät leikkaa pelaajien palkoista ja lomauttaa työntekijöitä koronakriisin vuoksi. Leikkausten ja lomautusten yksityiskohtia ei kerrota.

Kärpät sopi pelaajien, valmennuksen, työntekijöiden ja seurajohdon kesken sopeuttamistoimenpiteistä koronakriisin taloudellisten vaikutusten minimoimiseksi.

Samaan aikaan tulevaan kauteen valmistaudutaan kuitenkin niin normaalisti kuin on vain mahdollista.

– Tällä hetkellä tulevan kauden eteen tehdään töitä kaikilla osa-alueilla normaalisti, ja esimerkiksi kausikorttimyynti ollaan aloittamassa pian. Syksyn tilannetta on kuitenkin mahdotonta ennustaa, joten joudumme varautumaan myös niihin vaikeimpiin skenaarioihin, kertoo Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen tiedotteessa.

Kärppien hyökkääjä Jussi Jokisen mukaan ratkaisu tilanteeseen löytyi helposti ja joukkueen sisällä näkemys tilanteesta oli yhtenäinen.

– Kävimme asiaa läpi seurajohdon kanssa ja yhdessä joukkueen kesken. Meidän mielestämme tämä ratkaisu oli kaikkien osapuolten kannalta reilu, Jokinen toteaa Kärppien tiedotteessa.

Kärppien edustusjoukkue aloitti valmistautumisen tulevaan kauteen viime viikolla, kun ohjattu harjoittelukausi käynnistyi. Joukkue harjoittelee toistaiseksi itsenäisesti pelaajille jaettujen harjoitusohjelmien mukaisesti.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus