1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lomautus

Tervolan yt-neuvottelut takana – kunta selviää ilman lomautuksia

Tervolassa on löytynyt korvaavaa työtä kunnan työntekijöille, joiden työ on loppunut koronakriisin vuoksi.

lomautus
Tervolan raivaaja patsas
Tervolan ei tarvitse lomauttaa työntekijöitään koronakriisin vuoksi ainakaan näillä näkymin.Antti Heikinmatti / Yle

Tervolan kunta on selvinnyt koronakriisistä ilman henkilöstön lomautuksia. Kunnassa on käyty yt-neuvottelut, mutta loppuneiden tai vähentyneiden töiden tekijöille on löydetty korvaavia tehtäviä.

Tähän mennessä 15 henkilöä on siirtynyt avustaviin tehtäviin pääasiassa kotipalveluihin, vanhusten palvelukoteihin, vammaisten asumisyksiköihin ja vuodeosastolle.

Tehtäviin sisältyy esimerkiksi ruokahuollossa auttamista, hoiva-apua, pyykkihuoltoa, kauppa-asiointia, asukkaiden ulkoilutusta sekä virikkeellisyyteen ja seurusteluun osallistumista.

Korvaavaa työtä on löytynyt myös soittamisesta kotikaranteenissa oleville ikäihmisille.

Tervolan kunta soittaa kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille, jotka eivät vielä ole Tervolan kunnan palveluiden piirissä. Puhelussa ikäihmisiltä kysellään kuulumisia sekä annetaan neuvontaa.

Lisäksi sosiaalitoimesta lähestytään lapsiperheitä kuullakseen, miten arki sujuu poikkeusoloissa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi