1. yle.fi
  2. Uutiset

Keski-Suomessa perutaan ammattikoulujen ja lukioiden valmistujaisjuhlia – korvaava juhlapäivä elokuun lopulla

Riemuylioppilaiden juhlat voivat siirtyä vuodella eteenpäin.

Keski-Suomi
Opiskelija saa todistuksen.
Toni Pitkänen / Yle

Ammattikoulujen ja lukioiden valmistujaisjuhlat siirtyvät odotusten mukaisesti lähes kaikissa toisen asteen koulutusta järjestävissä toimipisteissä Keski-Suomessa.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke aikoo lähettää valmistuville opiskelijoille todistukset postissa, ja juhlallisuuksia vietetään mahdollisesti syksyllä. Valmistumispäivää syksylle ei ole vielä päätetty.

Myös Jyväskylässä ja Jämsässä toimivassa Gradiassa ylioppilaiden ja ammattiin valmistuvien kevään juhlat on peruttu valtakunnallisten suositusten mukaan. Valmistuville ollaan järjestämässä virtuaalinen juhla toukokuun lopulla.

Gradialla on mietitty mahdollisuutta, että valmistuville järjestettäisiin elokuussa varsinaiset, yhteisölliset valmistujaisjuhlat.

Laukaassa ja Äänekoskella lukioiden korvavat juhlat on jo päätetty järjestää kesän päätteeksi. Ylioppilaat saavat lakkinsa etäyhteyksin järjestettävässä kevätjuhlassa toukokuun lopulla, mutta varsinainen juhla järjestetään elokuun lopulla.

Myös vuoden 1970 riemuylioppilaat voivat joutua odottamaan juhliaan vuoden lisää. Esimerkiksi Laukaassa tämän vuoden riemuylioppilaita juhlitaan ensi vuoden keväällä yhdessä vuosikurssin 1971 kanssa.

Lue seuraavaksi