Lapin keskussairaala antaa potilaalle kirurgisen suu-nenäsuojaimen hoitokäynnille

Poliklinikoille tai tutkimukseen tulevat saavat hengityssuojaimen, jota käytetään koko vastaanottokäynnin ajan.

hengityssuojaimet
Lapin keskussairaalan kyltti talvella
Potilas käyttää kirurgista suu-nenäsuojainta odotustilassa, hoitotoimenpiteen aikana ja sairaalasta poistuessaan.Maija-Liisa Juntti / Yle

Lapin keskussairaalan poliklinikoille tai tutkimusyksiköihin saapuvat potilaat saavat vastaanottokäyntinsä ajaksi kirurgisen suu-nenäsuojaimen.

Kiireettömiin hoitoihin tai tutkimuksiin tulevalle potilaalle annetaan suojain keskussairaalan pääaulassa ilmoittautumispisteen yhteydessä. Samalla opastetaan sen käytössä. Potilas käyttää kirurgista suu-nenäsuojainta odotustilassa, hoitotoimenpiteen aikana ja sairaalasta poistuessaan.

– Kirurgisen suu-nenäsuojaimen käytöllä halutaan ehkäistä odotustiloissa vuoroaan odottavien potilaiden keskinäiset hengitystieinfektiotartunnat ja leviäminen, kertoo infektioylilääkäri Markku Broas.

Broas muistuttaa, että sairaalakäynnillä on syytä myös desinfioida kädet huolellisesti käsihuuhteilla. Niitä on esillä odotustiloissa.

Lapin sairaanhoitopiiri valmistautuu lisäämään ensi viikosta alkaen ei-kiireellistä hoitoa ja tutkimuksia, koska koronatilanne alueella on rauhoittunut selvästi. Uusia tartuntoja ei ole todettu lauantain jälkeen.

Johtajaylilääkäri Jukka Mattila uskoo, että kiireettömiä potilaita pystytään hoitamaan paljon paremmin kuin viime viikkoina, tosin normaaliin toimintaan ei toki vielä päästä. Lisäksi jos tartuntatilanne muuttuu, sovittuja ja toimenpiteitä voidaan joutua perumaan.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronavirustilanteesta tästä artikkelista.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus