1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun museopalveluiden johtajaksi valittiin Satakunnan museon johtaja Juhani Ruohonen

Ruohonen aloittaa tehtävässään kesällä.

Turku
Museolehtori Carita Tulkki, museonjohtaja Juhani Ruohonen ja tiedottaja Sari Kaarto ottavat vastaan Satakunnan Journalistien hunajapurkkipalkinnon hyvästä tiedottamisesta.
Juhani Ruohonen arkistokuvassa keskellä, Satakunnan museon edustalla.Jukkapekka Varjonen / Satakunnan Journalistit ry

Turun kulttuurilautakunta on valinnut Turun museokeskuksen museopalvelujohtajaksi Juhani Ruohosen. Filosofian maisteri Ruohonen on tällä hetkellä Satakunnan museon johtaja ja Museoliiton hallituksen jäsen.

– Turku on museokaupunki. Täällä on pitkään tehty laadukasta museotyötä ja tarjottu hienoja, monipuolisia museopalveluja. Museopalvelujohtajan paikka Turussa onkin vaativa, mutta samalla innostava haaste, Ruohonen sanoo.

Turun vapaa-aikatoimen toimialajohtaja Minna Sartes kuvailee Ruohosta henkilöksi, jolla on vankka kokemus museotoiminnasta ja laaja kontaktiverkosto museoalalla.

– Näitä tarvitaan voimakkaassa muutoksessa olevalla museokentällä ja sen vaatimassa jatkuvassa kehittämistyössä, Sartes sanoo.

Juhani Ruohonen aloittaa Turussa elokuun alussa tai sopimuksen mukaan.

Museopalvelujohtajan virkaa haki 20 henkilöä, joista viisi lähetettiin ulkopuoliseen soveltuvuusarviointiin. Turun nykyinen museopalvelujohtaja Olli Immonen ilmoitti joulukuussa eroavansa tehtävästä.

Turun linna, taidemuseo, Luostarinmäki...

Turun museokeskuksen tehtävänä on huolehtia Turun ja Varsinais-Suomen kulttuuri- ja taideperinnön, luonnontieteellisen aineiston sekä niihin liittyvän tiedon keräämisestä, säilyttämisestä, välittämisestä ja tutkimuksesta. Turun museokeskus toimii myös Varsinais-Suomen alueellisena vastuumuseona.

Museopalvelukeskuksen museokohteisiin kuuluvat Turun linna, Turun kaupungin taidemuseo (WAM), Luostarinmäki, Biologinen museo, Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Kuralan Kylämäki sekä Brinkkalan galleria.

Lue seuraavaksi