1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Savonlinnan oopperajuhlat

Savonlinnan oopperajuhlat siirtyy koronaviruksen takia kesään 2021 – "Hallituksen linjaus kesän tilaisuuksista on selkeä"

Oopperajuhlat kerää vuosittain yhteen lähes 70 000 musiikin ystävää Savonlinnaan.

Viime vuonna Rosvot ja Milano la Scalan vierailu toi Savonlinnaan 230 italialaista ooppera-ammattilaista. Kuva: Soila Puurtinen

Savonlinnan ooperajuhlat siirtyvät koronaviruksen takia tältä kesältä vuoteen 2021. Tuolloin Olavinlinnassa esitetään ohjelmisto, joka oli suunniteltu tälle vuodelle.

Asiakkaiden jo ostamat ja varaamat tämän kesän liput siirretään kesälle 2021. Esitysten uudet päivämäärät ilmoitetaan pian oopperajuhlien verkkosivuilla, ja oopperajuhlat on myös suoraan yhteydessä lipun ostaneisiin.

Arvion mukaan juhlien siirtäminen vuodella aiheuttaa festivaalille jopa kahden miljoonan euron tappiot.

– Hallituksen linjaus kesän yleisötilaisuuksista on selkeä, ja oopperajuhlien hallitus toimi sen mukaisesti. Niin paljon kuin festivaalin siirtäminen riipaiseekin, se oli oikea ratkaisu, sanoo Oopperajuhlien hallituksen puheenjohtaja Petteri Walldén tiedotteessa.

Oopperajuhlat kerää vuosittain yhteen lähes 70 000 musiikin ystävää Savonlinnaan. Työntekijöitä on festivaaliaikaan 1 200.

Hallitus kertoi tänään, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa jatketaan heinäkuun lopulla asti.

Lue aiheesta lisää:

Festivaalikesä 2020 peruttiin kesä- ja heinäkuulta: tapahtumien kattojärjestö sai toivomansa linjauksen, ruokayrittäjän kaikkien aikojen kesä muuttui täysin

Pääministeri Marin: Suomi siirtyy koronan torjunnassa hybridistrategiaan – "testaa, jäljitä, eristä ja hoida"

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: EU-parlamentti ja jäsenmaat sopuun koronatodistuksesta, yliopistoissa yhä luennot etänä syksyllä