1. yle.fi
  2. Uutiset

DBTL ja Aura Fest etsivät vielä vaihtoehtoja – Salon Iltatorit peruuntuvat elokuuhun asti

Hallituksen linjaus yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltämisestä heinäkuun loppuun ei saanut kaikkia järjestäjiä vielä luovuttamaan.

festivaalit
DBTL järjesttiin Turun tuomiokirkon kupeessa kesällä 2019.
DBTL järjestettiin Turun Tuomiokirkon kupeessa kesällä 2019.Linus Hoffman/Yle

DBTL-festivaali etsii vielä vaihtoehtoja tulevan kesän tapahtuman järjestämiselle hallituksen uuden linjauksen jälkeen.

Yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kiellosta kesä- ja heinäkuussa koronatilanteen takia tiedotettiin keskiviikkoiltana.

– Selvitämme parhaillaan eri vaihtoehtoja DBTL 2020 -festivaalien järjestämisen suhteen ja tiedotamme päätöksistä niin pian kuin mahdollista, kerrotaan tapahtuman somekanavissa.

Festivaali oli tarkoitus järjestää 23.– 25. heinäkuuta Turun Tuomiokirkkotorilla ja Brahenpuistossa kaupungin ydinkeskustassa.

DBTL-järjestäjät kertovat tiedottavansa festivaaleihin liittyvistä yksityiskohdista sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuillaan myöhemmin.

Aura Fest kiikun kaakun kuun vaihteessa

Kupittaanpuistoon juuri heinä–elokuun vaihteeseen suunniteltu Aura Fest ei vielä ilmoittanut peruuntumisesta.

– Olemme huomioineet hallituksen tänään 22.4.2020 antamat uudet linjaukset yli 500 hengen yleisötapahtumien järjestämisestä. Tiedotamme tämän vaikutuksista Aura Festin osalta mahdollisimman pian, kertovat järjestäjät lyhyesti.

Ruisrock ilmoitti peruuntumisestaan jo tiistaina. Aiemmin peruuntumisestaan on kertonut muun muassa Jokisataman avajaiset, ja Kesärauha-tapahtuma sekä Paavo Nurmi Games ovat siirtyneet elokuulle. Myös esimerkiksi monet messutapahtumat ovat peruuntuneet.

Turun Keskiaikaiset markkinat toteutetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti verkkotapahtumana 25.– 28. kesäkuuta. Vanhan Suurtorin tapahtuma peruttiin jo maaliskuun lopulla.

Turun kaupunginhallitus on suositellut jo aiemmin suurten yleisötilaisuuksien perumista kaupungin alueella heinäkuun loppuun asti.

Lähiseudun tapahtumista esimerkiksi Naantalin Musiikkijuhlat on ilmoittanut siirtymisestä ensi vuoteen.

Salossa elää toivo Iltatoreista elokuussa

Kesätorstaiden Salon Iltatorit peruuntuvat kesä- ja heinäkuun osalta. Elokuun neljä Iltatoria pyritään järjestämään, koronavirustilanteen ja hallituksen määräysten mukaan.

Järjestelyistä vastaava Suvisalo ry päätti jo aiemmin aloittaa Iltatorin normaalista aloitusajankohdasta kaksi viikkoa myöhemmin eli vasta juhannusviikolla.

Tehty päätös oli järjestäjien mukaan ainoa oikea. Koko perheen tapahtumassa ihmisten terveys on tärkein.

Suositut Salon Iltatorit ovat vetäneet tuhansia ihmisiä kaupunkiin, ja niillä on suuri taloudellinen merkitys kaupungille.

Salon torikauppiaat pohtivat aukioloaikojensa pidennyksiä torstaisin, vaikkei ohjelmallista tapahtumaa järjestetäkään. Suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin.

Ensimmäinen elokuun Iltatori järjestetään tällä tietoa 6. elokuuta. Elokuun esiintyjälista julkistetaan kesäkuussa.

Lue lisää:

Pori Jazz jää pitämättä koronan takia

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Varsinais-Suomessa

Lue seuraavaksi