1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tapahtumat

Isot kesätapahtumat perutaan heinäkuun loppuun asti – osa pohjalaistapahtumista on tehnyt jo päätöksen siirrosta ensi vuoteen

Tangomarkkinat siirtää tapahtumansa sellaisenaan vuoteen 2021. Peruutuksista ovat kertoneet myös esimerkiksi Provinssi ja Nummirock

Tangomarkkinoita ei järjestetä tänä vuonna.. Kuva: Top Focus, J. Pihlaja / Seinäjoen Tangomarkkinat

Tulevan kesän yli 500 henkilön tapahtumat joudutaan perumaan heinäkuun loppuun asti. Suomen hallitus linjasi asiasta keskiviikkona.

Käytännössä alueeltamme muun muassa Provinssi, Kuninkuusravit, Vauhtiajot ja SolarSound joutuvat perumaan tapahtumansa.

Seinäjoen Tangomarkkinat ilmoitti eilen, että se siirtää tapahtumansa sellaisenaan ensi vuoteen. Liput ja muut tehdyt varaukset ovat voimassa ensi vuonna.

– Kaikki järjestelyt olisivat olleet valmiina ja sopimukset yhteistyökumppanien kanssa. Niin tangomarkkinoilla kuin muillakin muodostuu nyt pelkkiä kuluja tänä vuonna. Tämä tekee valtavan taloudellisen haasteen tapahtumille, sanoo Seinäjoen Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Erkki Välimäki.

Välimäki toivoo, että tapahtumaan jo lippunsa ostaneet siirtäisivät lippunsa ensi vuoteen.

Provinssi neuvottelee kesän 2021 ajankohdasta

Provinssi piti järjestää Seinäjoella kesäkuun lopussa. Torstaina tulleen tiedon mukaan, festivaali on peruttu ja neuvottelut tälle kesälle kiinnitettyjen esiintyjien kanssa aloitettu. Ensi vuoden tapahtumapäivämäärät julkistetaan ensi tilassa, samoin kuin tiedot 2021-festivaalin esiintyjistä.

Provinssista kerrotaan, että tämän kesän tapahtumaan ostettujen lippujen osalta käytäntöjä selvitetään ja niistä kerrotaan samalla, kun 2021-tapahtuman ajankohdasta.

Nummirock, Kuortane Games, Kuninkuusravit

Kauhajoen Nummirock ilmoitti niin ikään tänään, että tapahtuma siirtyy vuodella eteenpäin. Nummirock sijoittuu juhannuksen tienoille ensi vuonnakin.

Myös Kuortane Games -yleisurheilukilpailut siirtyvät. Ne oli määrä järjestää juhannuksena, mutta uutta ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Kuortaneelta kerrotaan, että ensin odotetaan tietoa yleisurheilun EM-kisojen kohtalosta.

Kuninkuusravit oli puolestaan tarkoitus järjestää Seinäjoella heinä-elokuun vaihteessa. Kuninkuusravien kohdalla päätöksen tapahtuman tulevaisuudesta tekee Suomen Hippos ry. Seinäjoen kuninkuusraviorganisaatiossa toivotaan, että tapahtuma järjestettäisiin vuoden päästä Seinäjoella.

Ilmajoen musiikkijuhlat on yksi alkukesän tapahtumista, joka siirrettiin kesään 2021 jo aikaisemmin.

Iso taloudellinen menetys

Seinäjoella tapahtumien peruuntuminen on iso taloudellinen isku.

Kaupungin tapahtumakoordinaattori Kirsi Kivisaari arvioi, että tapahtuminen aluetaloudellinen vaikutus tänä kesänä olisi noussut jopa 30 miljoonaan euroon.

Nyt tämä jää toteutumatta, koska tapahtumat on peruttu.

– Kyllähän tämä on sekä henkinen että myös paha taloudellinen isku. Kesä kuitenkin nojaa tapahtumiin. Kovin surulliselta näyttää, sanoo Kivisaari.

Tapahtumajärjestäjien kanssa tavataan ja istutaan alas vasta aikaisintaan ensi viikolla. Silloin todennäköisesti katseita käännetään jo seuraavaan kesään. Vaikka tapahtumia saisi järjestää tämän vuoden elokuussa, ei se tätä kesää pelasta.

– Se voi pelastaa ihmisten tarpeen olla yhdessä, mutta ei se taloudellista kuoppaa paikkaa, toteaa Kivisaari.

Vaasa Festival jatkaa tapahtumansa suunnittelua vielä

Vaasassa puolestaan alkukesän tapahtumia on jo peruttu aiemmin.

Iso juniorijalkapallotapahtuma Wasa Footballcup ilmoittaa heinäkuun alkuun sijoittuvan tapahtuman tilanteesta lähiaikoina.

Elokuun alkupuolella järjestettävän Vaasa Festivalin järjestelyt etenevät tällä hetkellä normaalisti.

Katso täältä tuoreimmat tiedot koronaviruksesta Suomessa ja maailmalla.