Epidemian kulku on hidastunut Pohjois-Suomen alueella, mutta vielä ei voi huokaista helpotuksesta

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella varaudutaan siihen, että epidemia tulee etenemään aaltomaisesti. 

koronavirus
koronavastaanotto ovi
Vaikka koronaepidemian kulku on hidastunut, uusia epidemiahuippuja voi vielä tulla. Kuvituskuva.Marko Väänänen / Yle

Koronaepidemian kulku on hidastunut, arvioi Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta. Uusia tartuntoja ei tule enää ilmi suurissa määrin Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella. Lisäksi sairaalahoitoa vaativien potilaiden määrä on laskussa.

Valmiustoimikunta kuitenkin muistuttaa, ettei tässä vaiheessa tule vielä huokaista helpotuksesta, sillä uusia epidemiahuippuja voi vielä tulla. Myös Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella varaudutaan siihen, että epidemia tulee etenemään aaltomaisesti.

– Meidän pitää nyt vain kestää tätä tilannetta. Rajoitukset ovat jollain tasolla voimassa kunnes saamme rokotteen. Toinen vaihtoehto on laumasuoja, mutta siihenkin menee aikaa, Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen sanoo.

Kuusi kertaa kokoontunut valmiustoimikunta tuo yhteen yli 30 eri toimijaa pelastustoimesta ja sote-alalta aina Ely-keskukseen ja Kelaan. Tarkoituksena on pitää yllä selvää kokonaiskuvaa Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan koronatilanteesta. Valmiustoimikunnan yhteistyöllä epidemian vaikutuksiin pystytään varautumaan ja reagoimaan paremmin.

– Yhdessä saamme enemmän aikaan, Savolainen summaa.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus