Suomussalmen seurakunta myy Näljängän kirkkoa huutokaupalla vaikka asunnoksi– Vuokin kirkko aiotaan lahjoittaa kyläyhdistykselle

Seurakunta hankkiutuu ennemmin eroon kiinteistöistä kuin vähentää toimintaa tai henkilöstöä.

seurakunnat
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Suomussalmen seurakunta myy Näljängän kirkkoa nettihuutokaupalla. Huutokaupat.com -sivustolla (siirryt toiseen palveluun) myynnissä olevasta kirkosta on tarjottu torstaihin 23. huhtikuuta mennessä 16 000 euroa.

Vuokin kirkkoa puolestaan on tarjottu kyläyhdistykselle lahjoituksena. Kyläyhdistyksellä on elokuuhun asti aikaa päättää, ottaako se lahjoituksen vastaan. Mikäli kirkko siirtyisi kyläyhdistykselle, siellä voisi vielä järjestää esimerkiksi jumalanpalveluksia.

Kirkkojen ero liittyy siihen, että kirkoksi rekisteröidyn Vuokin kirkon myyminen muuhun kuin kirkkokäyttöön vaatisi kirkkostatuksen poistamista. Tämä vaatisi tuomiokapitulin ja kirkkohallituksen päätöksen. Näljängän kirkko on itse asiassa rekisteröity seurakuntakodiksi, joten se voidaan myydä esimerkiksi asuinkäyttöön.

Seurakunta luopuu kirkoista niiden vähäisen käytön ja taloudellisen tilanteen takia. Kirkkoherra Miia Seppäsen mukaan seurakunta hankkiutuu ennemmin eroon kiinteistöistä kuin vähentää toimintaa tai henkilöstöä.

– Seurakunnassa on tällä hetkellä noin 6 500 jäsentä, emmekä tarvitse tälle porukalle viittä kirkkoa, Seppänen sanoo.

Näljängän kirkon huutokauppa päättyy huhtikuun lopussa. Ostotarjouksen hyväksymisestä päättää 7. toukokuuta kokoontuva kirkkoneuvosto.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)