1. yle.fi
  2. Uutiset

Nainen kavalsi pankilta lähes miljoona euroa ja maksoi läheisten velkoja: Sai ehdollisen tuomion

Naisen tunnustus vähensi tuomion pituutta.

talousrikokset
Tampereen oikeustalo
Arkistokuva Pirkanmaan käräjäoikeudesta. Antti Eintola / Yle

Pankin pitkäaikainen työntekijä on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa 1 vuoden ja 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta. Lisäksi naisen pitää suorittaa 45 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Nainen tunnusti kavaltaneensa rahaa, mikä alensi käräjäoikeuden mukaan tuomiota. Ilman tunnustusta oikeudenmukainen rangaistus teosta olisi käräjäoikeuden mukaan ollut 2,5 vuotta vankeutta.

Nainen anasti työtehtävistään johtuen hallussaan olleita Nordea Bank Oyj:n ja sen edeltäjäpankkien varoja yhteensä 805 251 euroa.

Työntekijä oli ottanut käteistä rahaa pankin kassalippaasta ja pyytänyt muita pankkitoimihenkilöitä tekemään näillä varoilla käteispanoja läheistensä pankkitileille tai on tehnyt itse käyttämästään kassasta käteistalletuksia omille tai läheistensä pankkitileille pankin varoista. Pitkän ajan kuluessa tehtyjä anastuksia peitettiin väärillä kirjauksilla ja kohdentamisilla pankin sisäisissä kassajärjestelmissä.

Kavaltamillaan rahoilla nainen maksoi omia ja läheistensä laskuja, veroja, ulosottomaksuja ja lainojen lyhennyksiä.

Rikokset tapahtuivat 2008–2018 Tampereella. Naisella ei ollut aiempaa rikoshistoriaa.

Nainen korosti oikeudessa pyrkivänsä hoitamaan vahingonkorvaukset tehdyn sovintosopimuksen mukaisesti. Naisen omaisuus on vakuustakavarikossa, kunnes hän hoitaa korvaukset.

Naisen neljä läheistä tuomittiin tuottamuksellisesta rahanpesusta tai törkeästä rahanpesusta sakkoihin tai ehdolliseen vankeuteen.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia eli niistä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue lisää:

Pankin pitkäaikainen työntekijä tunnusti kavaltaneensa lähes miljoonan pankin kassalippaista

Lue seuraavaksi