1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tapahtumat

Kymi Grand Prix'n hevoset ravaavat ilman yleisöä Kouvolassa, Iitin musiikkijuhlat peruttu, Koria Rollin tilanne avoin – katso, miten Kymenlaakson kesätapahtumien käy

Koria Roll -festivaalin kohtalo selviää viimeistään toukokuussa.

tapahtumat
marssishow hamina tattoo
Hamina Tattoon kohtalosta päätetään ensi viikolla. Arkistokuva.Yle / Antti Ojala

Kansainvälinen Kymi Grand Prix -ravitapahtuma järjestetään näillä näkymin ilman yleisöä Kouvolassa kesäkuussa.

Hallitus linjasi keskiviikkona, ettei Suomessa saa järjestää yli 500 hengen yleisötilaisuuksia ainakaan ennen elokuuta.

Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytösen mukaan huippuhevoset voisivat tulla Kouvolaan Ruotsista, jossa raveja järjestetään ilman yleisöä ja jonne hevosia parhaillaan kuljetetaan Keski-Euroopasta. Sen sijaan lentokoneella hevosia ei tällä kertaa Kouvolaan tulisi.

Ravit ovat olleet Suomessa tauolla 18. maaliskuuta alkaen. Suomen Hippos on esittänyt viranomaisille ravitoiminnan jatkamista poikkeusjärjestelyin.

Lue myös: Koronavirus estää Suomen Moto GP-kisojen järjestämisen heinäkuussa Kymiringillä – osakilpailun kohtalo epävarma

Iitin musiikkijuhlat jäävät väliin

Iitin musiikkijuhlat on päätetty perua tältä kesältä kokkonaan.

Musiikkijuhlien puheenjohtaja Olli Pastilan mukaan suunnitelmissa oli aiemmin se, että kesäkuisten musiikkijuhlien sijaan voitaisiin mahdollisesti järjestää pienempi musiikitapahtuma elokuussa.

Nyt Iitissä on kuitenkin päätetty, ettei pienempääkään tapahtumaa järjestetä, sillä loppukesän tapahtumien tilanne on epävarma.

Loppukesän ja alkusyksyn yleisötilaisuuksien järjestämistä arvioidaan pääministeri Sanna Marinin mukaan viimeistään kesäkuun alussa.

Lue myös: Kotkan Meripäivät aiotaan perua – tapahtumapäällikkö: ''En näe siirtoa vaihtoehtona''

Lohisoitto siirtyy vuodella

Myös Kotkan seudulla järjestettävä Kymijoen Lohisoitto on jäämässä väliin tältä kesältä. Virallista päätöstä järjestäjät eivät ole vielä tehneet.

– Näyttää vahvasti siltä, että tapahtuma siirtyy vuodella, Lohisoiton puheenjohtaja Matti Jylhä-Vuorio kertoo.

Vielä viime viikolla suunniteltiin tapahtuman siirtämistä elokuulle. Tietoa elokuun tapahtumien kohtalosta ei kuitenkaan haluta enää jäädä odottamaan.

Ohjelma aiotaan pitää mahdollisimman samanlaisena, vaikka tapahtuma siirtyy vuodella. Lohisoiton oli tarkoitus soida kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Tattoon kohtalo selviää ensi viikolla

Haminakaan ei aio odottaa hallituksen linjausta loppukesän tapahtumista. Sotilasmusiikkitapahtuma Hamina Tattoon kohtalosta päätetään jo ensi viikolla.

Tapahtumaa on suunniteltu elokuun ensimmäiseksi viikonlopuksi. Tähän mennessä hallitus on linjannut tapahtumien perumisesta heinäkuun loppuun asti.

Koria Roll seuraa tilannetta

Kouvolan Koria Roll -festivaalin tilanne on vielä avoin. Tapahtuma on tarkoitus järjestää Korialla Kallioniemen tanssilavalla elokuun puolivälissä.

– Eilinen tiedotustilaisuus jätti meidän osalta enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, tapahtumapäällikkö Matti Lindholm kertoo.

Koria Roll oli tauolla yli vuosikymmenen, ja Kookoo ja salibandyseura Korian Klubi järjestävät festivaalia nyt ensimmäistä kertaa.

Päätös tapahtuman järjestämisestä tai perumisesta tehdään Lindholmin mukaan viimeistään toukokuun lopussa.

– Suunnittelu jatkuu, mutta terveys edellä.

Myös Jättömaa-festivaali on ollut palaamassa tauolta Kouvolassa. Tapahtumaa on suunniteltu heinäkuun lopulle. Jättömaa-yhdistyksen hallitus päättää tapahtuman kohtalosta torstai-iltana.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Kymenlaaksossa

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Lue seuraavaksi