1. yle.fi
  2. Uutiset

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä ei tiennyt kaupunginvaltuutettunsa huumerikosepäilyistä

Kristillisdemokraattien valtuutettuna toiminut Keijo Laukkanen on jättänyt kaikki luottamustehtävänsä.

Kuopio
Kuopion poliisi- ja oikeustalo.
Kuopion poliisi- ja oikeustalo. Arkistokuva.Toni Pitkänen / Yle

Kristillisdemokraattien Kuopion valtuustoryhmän puheenjohtaja Björn Cederberg ei tiennyt valtuuston jättäneen kaupunginvaltuutettu Keijo Laukkasen huumerikosepäilyistä. Ne tulivat täytenä yllätyksenä.

– Nyt saatu tieto on äärimmäisen surullinen asia ja täysi shokki, tämä tuli täysin puskasta koko asia. Se on ollut tiedossa että hänellä on ollut henkilökohtaisia ongelmia, mutta tästä muusta ei ollut mitään tietoa, kertoo Cederberg.

Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoi keskiviikkona, että Laukkasta epäillään törkeästä huumausainerikoksesta ja että hänet on pidätetty. Lehden mukaan vangitseminen liittyy merkittävään huumejuttuun, jossa on kyse amfetamiinikaupasta.

Poliisi ei kommentoi keskeneräisiä tutkintoja kenenkään yksittäisen epäillyn nimellä. Poliisista todetaan, että se tutkii koko ajan erilaisia huumausainerikoksia ja on ottanut henkilöitä kiinni tutkinnan yhteydessä. Poliisi ei kuitenkaan ota kantaa siihen, kuka on tehnyt jotain tai mitä on tehty, ennen kuin esitutkinta on saatu syyteharkintaan ja sitä kautta oikeuteen.

Yle ei ole tavoittanut Laukkasen asianajajaa kommentoimaan asiaa.

Keijo Laukkanen ei ole enää valtuutettu, eikä hän ole Cederbergin mukaan missään kristillisdemokraattien luottamustehtävässä. Laukkanen haki Cederbergin mukaan eroa kaupunginvaltuustosta jo ennen vuodenvaihdetta, mutta muun muassa kokousten aikataulujen takia ero käsiteltiin helmikuun alussa.

Laukkanen oli myös Cederbergin varajäsen maakuntavaltuustossa. Cederberg kuitenkin osallistui itse kaikkiin kokouksiin. Laukkanen oli myös kristillisdemokraattien Pohjois-Savon piirin hallituksen jäsen. Hän ei kuitenkaan osallistunut kokouksiin, minkä takia häntä puhuteltiin asiasta ja hän erosi tehtävästä viime vuoden lopulla.

Laukkasen tilalle kaikkiin hänen luottamustehtäviinsä kristillisdemokraateissa on noussut Rauno Taskinen.

Lue seuraavaksi