Nopeutta kuskilla jopa 245 km/h – Poliisi nappasi härskejä kaahareita Uudellamaalla

Poliisin mukaan 47 kuljettajaa on kaahannut korttinsa hyllylle vajaan viikon aikana.

ylinopeus
Poliisi valvoo liikennettä.
Poliisin mukaan viikonloppuna alkanut ralli on jatkunut koko alkuviikon ajan. Tiina Jutila / Yle

Itä-Uudenmaan poliisin partiot mittasivat viime viikonloppuna erittäin kovia ylinopeuksia. Hyvinkäällä kuljettajalle mitattiin Valtatie 3:lla nopeudeksi 245 km/h, kun sallittu nopeus kyseisellä tiellä on 120 km/h. Mäntsälässä kuljettaja kaahasi 164 km/h, tieosuuden sallittu nopeus oli 60 km/h.

Poliisin mukaan aurinkoinen ja kuiva keli ja teille vaihdetut kesänopeudet näyttävät saaneen aikaiseksi sen, että kaasua painetaan nyt kuin viimeistä päivää ja nopeusrajoitukset unohtuvat.

Kovia ylinopeuksia mitattiin sekä pääväylillä että pienemmillä tieosuuksilla.

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia mitattiin viikonlopun aikana Porvoossa, Hyvinkäällä, Vantaalla ja Mäntsälässä yhteensä kahdeksan.

Poliisi: Suuri osa kuljettajista vaaransi liikenneturvallisuutta törkeästi

Poliisi kertoo, että korttinsa hyllylle on kaahannut vajaan viikon aikana peräti 47 kuljettajaa.

– Suuri osa kuljettajista vaaransi liikenneturvallisuutta törkeästi, sanoo Itä-Uudenmaan poliisin ylikomisario Timo Leppälä.

Leppälä muistuttaa, että tällaisessa menossa vaarassa ovat paitsi kuljettajat myös muut tielläliikkujat.

Tuusulanväylällä poliisi nappasi kaksi moottoripyörillään keulinutta ja kaahaillutta kuljettajaa.

Poliisin mukaan viikonloppuna alkanut ralli on jatkunut koko alkuviikon ajan. Maanantain ja keskiviikon välisenä aikana mitattiin nopeuksia, joista kahdeksan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja viidentoista kuljettajan vakavaan piittaamattomuuteen liikenteessä.

Poliisi peräänkuuluttaa kuljettajilta malttia liikenteeseen. Leppälä toteaa, että kovilla nopeuksilla voi olla paljon vakavammatkin seuraukset kuin sakkolappu tai ajo-oikeuden menetys.

– Etenkin pienemmillä tieosuuksilla tai taajamissa, missä liikenteessä on myös paljon jalankulkijoita, suuret nopeudet voivat aiheuttaa jopa kohtalokkaita seurauksia, Leppälä sanoo.