Koronatestaus laajeni Keuruulle: tartuntatilanne tällä hetkellä maltillinen

THL kertoo varmistettuja tapausmääriä Keski-Suomessa olevan 120.

Keski-Suomi
Koronavirustestejä tehdään nyt myös Keuruulla. Arkistokuva.YLE Keski-Suomi

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on ilmennyt testein vahvistettuja koronavirustartunoja viime päivinä hyvin vähän.

Eilen sairaanhoitopiiri kertoi kahdesta uudesta tartunnasta ja tätä ennen nollapäiviä oli viisi. Tänään sairaanhoitopiiriltä uusia tartuntoja raportoitiin nolla.

THL raportoi tänään kolmesta uudesta koronavirustartunnasta. Ero luvuissa johtuu siitä, että THL rapotoi myös muun muassa yksityisen terveydenhoidon toteamat tartunnat.

Uutena paikkana koronavirustestejä tehdään myös Keuruulla, jossa näytteitä otetaan arkipäivisin. Keuruun lisäksi näytteitä otetaan nyt Keski-Suomen keskussairaalassa ja terveysasemilla Jyväskylässä, Muuramessa, Laukaassa, Äänekoskella, Saarijärvellä ja Pihtiputaalla.

Myös yksityiset terveysfirmat tekevät testejä.

Näytteidenoton laajentumisen ja THL:n uuden ohjeistuksen myötä näytteitä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on otettu selvästi aikaisempaa enemmän. Toistaiseksi se ei ole näkynyt todettujen koronavirustartuntojen määrän kasvuna. Yksi selitys on se, että koronaviruksen lisäksi muitakin flunssan oireita aiheuttavia viruksia on liikkeellä.

– Vaikka koronavirusnäytteitä otetaan vain niiltä, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita kuten kuumetta, hengenahdistusta, maku- ja hajuaistin katoamista, ripulia sekä yskää tai henkilöiltä, jotka ovat altistuneet tartunnalle, niin siitä huolimatta tänä päivänä meillä raportoitiin nolla uutta tartuntaa, toteaa sairaanhoitopiirin vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva.

Ensimmäinen koronavirustartunta Keski-Suomessa todettiin 9. maaliskuuta.

  • Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta Keski-Suomessa täältä.
  • Täältä uusimmat tiedot koronatilanteesta koko Suomessa ja maailmalla.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus