1. yle.fi
  2. Uutiset

Päijät-Hämeessä useita maastopaloja – palomestari muistuttaa ruohikkopalovaarasta

Poliisi kaipaa havaintoja Orimattilan paloista. Päijät-Hämeessä on voimassa ruohikkopalovaroitus.

maastopalot
Kuvassa ruiskumestari Juho Suppi istuu paloautossa.
Viime päivinä pelastuslaitos on saanut paljon maastopalon sammutustehtäviä. Ruiskumestari Juho Suppi Orimattilan palosemalta kuvattuna maaliskuussa 2020.Silja Viitala / Yle

Päijät-Hämeessä on ollut viime päivinä useita maastopaloja. Sää on ollut kuivaa ja koko eteläisessä Suomessa on voimassa ruohikkopalovaroitus, palomestari Harri Paukkunen muistuttaa.

– Avotulen tekemiseltä pitäisi nyt pitäytyä.

Esimerkiksi Lahden Nastolassa sammutettiin torstaina keskisuuri maastopalo. Palon epäillään syttyneen nuotiosta. Palo alkoi nopeasti leviämään peltomaastossa kohti metsää, mutta palo saatiin sammutettua ennen suuria vahinkoja.

Myös Orimattilan Käkelässä oli keskiviikkona iltapäivällä uhkaava tulipalo. Kaksi vanhaa viljankuivaamorakennusta syttyi tuleen, ja tuli oli levitä viereiseen palvelutaloon ja omakotitaloon. Pelastuslaitos esti leviämisen, mutta läheistä maastoa paloi noin 5 000 neliömetriä. Henkilövahingoilta vältyttiin, eikä rakennusten mukana palanut omaisuutta.

Poliisi kaipaa tietoja kahdesta tulipalosta Orimattilassa. Keskiviikkona klo 16 aikaan Käkelässä Sipläntiellä paloivat vanha kuivuri ja varastorakennus. Toinen tulipalo oli Kaitilantien varressa maastossa ilallla noin klo 20.30.

Molemmista paloista pyydetään erityisesti henkilöhavaintoja. Havainnot voi illmoittaa ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen pitkakestoinentutkinta.ph.hame@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai soittamalla 050 4130594.

Lue seuraavaksi