Yle Jyväskylän livekeikat saivat ihmiset tanssimaan ja nauttimaan olohuoneissaan – Espanjassa asuva pariskunta: "Etäisyys katosi täysin"

Yle Jyväskylän toimituksesta lähetetyt livekeikat ovat tähän mennessä keränneet lähes 100 000 katselua. Tässä jutussa pääsette kurkistamaan olohuoneisiin.

Pauli Hanhiniemen livekeikka
Yle Jyväskylä on on näyttänyt Areenassa suoria musiikkikeikkoja lauantai-iltojen iloksi. Katsojat näyttävät nyt, millainen meininki on ollut niitä katsellessa.

Suositut Yle Jyväskylän livekeikat ovat saaneet yleisöltä lämpimän vastaanoton.

Kotimaisen musiikin äärellä vietetyistä hetkistä on jaettu ahkerasti kuvia someen. Katsontakertoja on kertynyt tähän mennessä lähes 100 000.

Moni on rullannut mattonsa ja pistänyt tanssiksi tai kuunnellut säveliä viltin alla kynttilän loimussa.

– Halusimme tuoda helpotusta kotoiluun. Mielestämme musiikki oli paras keino tuoda lohtua ja iloa vaikeaa aikaan, kertoo Yle Jyväskylän ja Mikkelin päällikkö Aki Karjalainen.

Tähän mennessä estradille – tai tässä tapauksessa ehtaan toimistomiljööseen – ovat saapuneet musisoimaan Miljoonasade, Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen, Poju sekä Pauli Hanhiniemi. Vappuaattona on luvassa Frederikin ja Meiju Suvaksen yhteiskeikka.

Yleisöttömällä keikkapaikalla esiintyminen on ollut uusi tilanne myös esiintyjille.

– Sitä mietiskeli, jopa jännitti, ennen keikkaa aika paljonkin, miten yleisöttömyys näkyy ja tuntuu keikan aikana. Yllättävää kyllä, sen miltei unohti. Silti käsittämätön vuorovaikutus vaan lopulta syntyi siihen kotiyleisön ja meidän välille, Marko Maunuksela kuvailee.

Keikoista ovat nauttineet kaikenikäiset. Kuva: Satu Mannisen kotialbumi

Ovatpa tutut sävelet lohduttaneet myös niitä, jotka viettävät korona-arkeaan kaukana kotimaastaan.

Marja-Liisa ja Matti Kuosmanen asuvat osan vuodestaan Espanjassa. He ovat siellä tälläkin hetkellä.

Pariskunta kertoo, että livekeikat ovat tuoneet ihanaa vaihtelua kuusi viikkoa kestäneeseen ulkonaliikkumiskieltokotiarkeen.

– Olihan se erinomaisen virkistävää. Vaikka ollaan täällä Euroopan toisella laidalla kaukana koto-Suomesta, tuli hyvä mieli ja tuntui, että etäisyys katosi täysin, Marja-Liisa Kuosmanen kertoo.

Hänen mukaansa kotoilu alkaa pikkuhiljaa käydä luonteeltaan positiivisen ihmisenkin hermoille. Mielekäs tekeminen tuo vaihtelua arkeen. Miljoonasateen keikan aikana pariskunta rullasi matot ja pisti tanssiksi. Suomalainen musiikki vahvisti tunnesidettä kotimaahan.

Jutun lopusta löydät linkit kaikkiin keikkoihin.

Kuva: Jari Krögerin kotialbumi
Kuva: Tiina Kaitaisen kotialbumi
Kuva: Sini Minkkisen kotialbumi
Kuva: Marja Nissisen kotialbumi
Kuva: Marja Immosen kotialbumi
Kuva: Riikka Helmisen kotialbumi

Katso keikkataltioinnit tästä:

Tulossa vappuaattona: