1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kylpylät

Lappeenrannan vanhaan kylpylään on tulossa saunamaailma – uudempi kylpylähotelli puolestaan remontoidaan lattiasta kattoon

Savon Mafia investoi kylpylähotelliin ja vanhaan kylpylään yhteensä 1,1 miljoonaa euro. Vanhan kylpylän yhteyteen on visioitu myös ulkoilma-allasta, mutta se on yhtiön mukaan tällä hetkellä puheasteella.

Museoviraston suojelemaan Lappeenrannan vanhaan kylpylään on suunnitteilla ravintola ja saunamaailma. Taka-alalla näkyy kylpylähotelli, jonka Savon Mafia kertoo uudistavansa lattiasta kattoon. Kuva: Jenni Mehtonen/ Yle

Lappeenrannan satamassa sijaitsevaan kylpylähotelliin sekä vanhaan kylpylään on tulossa mittavat uudistukset.

Savon Mafia kertoo remontoivansa uudemman kylpylähotellin lattiasta kattoon. Rakennus on valmistunut 1970-luvulla.

– Rakennus on tullut aikansa päähän. Se on huonossa kunnossa, kertoo Savon Mafian toimitusjohtaja Janne Kupiainen.

Remontti sisältää myös kylpyläosaston muokkaamisen uuteen uskoon.

Vanhaan jugendrakennukseen saunamaailma

Ainonkadun toisella puolella sijaitsevaan vanhaan kylpylään on suunnitteilla ravintola sekä Helsingin Allas Sea Pool -tyylinen saunamaailma.

– Tarkoitus ei ole kuitenkaan unohtaa rakennuksen merkittävää historiataustaa, Kupiainen sanoo.

Esimerkiksi Pikkalan lähde nostetaan suunnitelmissa sen ansaitsemalle paikalle

Jugendtyylinen rakennus on valmistunut vuonna 1912. Se on Museoviraston suojelema. Vanhassa kylpylässä on hotellihuoneita.

Uudistusten arvo on kaikkiaan 1,1 miljoonaa euroa.

Savon Mafia odottaa nyt Lappeenrannan kaupungilta lupaa investointien aloittamiseen.

Uudistusten valmistumisaikataulu riippuu aloittamisajankohdasta. Mikäli työt pääsevät alkuun nopeasti, valmistuisivat ne pikkujoulukauden alussa eli marraskuun 2020 huitteilla.

Vanhan kylpylän sivulle on visioitu myös ulkoilma-allasta, mutta se on tällä hetkellä Kupiaisen mukaan puheasteella. Altaan mahdollisesta rakentamisesta tehdään päätöksiä myöhemmin.

Korona tyhjentänyt kylpylän

Kupiaisen mielestä nyt olisi oikea aika tehdä remontteja, sillä hotelli on näillä näkymin kesäkuun loppuun saakka tyhjillään. Kylpylä on ollut koronan vuoksi suljettuna jo yli kuukauden ja kesän varausasteet eivät yhtiön mukaan näytä hyvältä.

Savon Mafia on yksi Business Finlandilta enimmäismäärän eli 100 000 euroa koronatukea saaneista yhtiöistä. Yhtiö käyttää tukirahaa muun muassa Lappeenrannan hotellikokonaisuuteen.

Business Finlandin tuella tehdään Kupiaisen mukaan myös suunnitelmia sen varalle, jos hotellikapasiteettia tarvitaan koronapandemian aikana sairaalakäyttöön. Lisäksi kehitteillä on ruokapalveluiden verkkokauppa-alusta ja take away -palvelukonsepti.