1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Jo kolmas perättäinen päivä Satakunnassa ilman uusia koronatapauksia

Testejä voitaisiin ottaa enemmänkin, koska hengitystieinfektiot ovat kaikkiaan vähentyneet merkittävästi.

koronavirus
Satakunnan keskussairaala päärakennus ovet Satasairaala tammikuu 2019
Koronatilanne Satakunnassa on rauhallinen.Antti Laakso / Yle

Satakunnassa ei torstaina todettu laboratoriovarmistettuja koronatapauksia. Päivä oli kolmas peräkkäinen ilman uusia tapauksia, ja varmistettuja tapauksia on edelleen yhteensä 50.

Raumalla on otettu runsaasti näytteitä liittyen yhteen kotihoidon työntekijällä todettuun koronatapaukseen. Altistuneita oli runsaasti, mutta yhtään uutta tapausta ei ole löytynyt. Karanteenit jatkuvat kahden viikon ajan viimeisestä altistumishetkestä.

Tehohoidossa on yhä kaksi potilasta, osastoilla ei ole muita potilaita. Tehohoidettavien tila on vakaa.

Keuhkoklamydiaa Niinisalon varuskunnassa

Ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälän mukaan otetut koronanäytemäärät Satakunnassa ovat lisääntyneet, mutta enemmänkin voitaisiin tutkia. Kevään tullessa hengitystieinfektion oireet ovat kaiken kaikkiaan vähentyneet, joten tarjokkaita testattavia on alueella vähemmän.

– Edelleen on liikkeellä jonkin verran RSV-infektiota, ja Niinisalon varuskunnassa on hiljattain todettu ainakin viisi keuhkoklamydiatapausta. Keuhkoklamydia on pisara- ja kosketustartuntana leviävä bakteeritauti, joka ajoittain aiheuttaa pieniä epidemioita erityisesti kouluikäisillä lapsilla ja nuorilla aikuisilla, Uusitalo-Seppälä sanoo.

Katso tästä uusimmat tiedot koronaviruksesta Satakunnassa.

Lue seuraavaksi