1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seurakunnat

Seurakunnan toimitilasuunnitelmat uuteen valmisteluun Sippolassa – kirkkoneuvosto ei hyväksynyt kirkon tilojen muuttamista

Sippolan seurakuntatalo on purettu sisäilmaongelmien takia, eikä alueella ole tällä hetkellä muita seurakunnan kokoontumistiloja kirkon lisäksi.

seurakunnat
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Sippolan alueen seurakunnan toimitilasuunnitelmat on palautettu valmisteluun.

Sippolan seurakuntatalo on purettu sisäilmaongelmien takia, eikä alueella ole tällä hetkellä muita seurakunnan kokoontumistiloja kirkon lisäksi.

Vaihtoehtoina on ollut joko rakentaa uudet tilat puretun seurakuntatalon tilalle tai muokata Sippolan kirkon tiloja seurakunnan toiminnan käyttöön nykyistä monipuolisemmin. Ajatuksena on ollut esimerkiksi, että kirkkosalin takaosasta voitaisiin poistaa pari penkkiriviä, jotta kokoontumisille saataisiin lisää tilaa.

Kouvolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto ei hyväksynyt torstaina kiinteistö- ja hautauspalveluiden johtokunnan ehdotusta, jonka mukaan tilaratkaisuissa olisi keskitytty Sippolan kirkon tilojen muutoksen suunnitteluun, eikä erillisen seurakuntatalon suunnittelua olisi enää jatkettu.

Kirkkoneuvosto päätti palauttaa tilaratkaisut valmisteluun kokouksessa tehdyn muutosesityksen mukaisesti.

Sippolan seurakuntatalon korvaavan uudisrakennuksen puolesta on tehty adressi, jonka on allekirjoittanut yli 280 ihmistä.

Yhteinen kirkkoneuvosto pitää tärkeänä, että Sippolan alueen seurakuntalaisia voidaan kuulla ennen kuin asiaa käsitellään kirkkoneuvostossa seuraavan kerran.

Seuraavan kerran yhteinen kirkkoneuvosto kokoontuu 28. toukokuuta.

Lue lisää:

Sippolan seurakuntatalo sai purkutuomion – korvaavat tilat selvittelyyn

Lue seuraavaksi