Etelä-Karjalan kunnista irtoaa 350-henkinen sote-ammattilaisen reservi Eksoten avuksi, jos koronavirusepidemia pahenee – koulutuksia järjestetään jo

Etelä-Karjalan kunnissa on tällä hetkellä lähes 350 koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi omista töistään sivussa olevaa sote-alan ammattilaista. Heitä voidaan kouluttaa Eksoten avuksi, jos hoitoalan henkilökunta uhkaa loppua.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
Terveydenhoitaja ja lääkäri tutkivat potilastietoa korona-asemalla.
Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on varautunut kouluttamaan sote-alan ammattilaisia hoitotyöhön, jos koronavirusepidemia pahenee.Mårten Lampén / Yle

Etelä-Karjalan kunnista on irrotettavissa lähes 350 sote-alan työntekijää hoitotyöhön, jos koronavirustilanne pahenee.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote tiedusteli Etelä-Karjalan kunnilta omasta työstään parhaillaan sivussa olevia lähihoitajia ja sairaanhoitajia, jotka voisivat siirtyä avuksi koronavirusepidemian pahentuessa.

Suurimmalla osalla 350 soteammattilaisesta on varhaiskasvatuspainotteinen lähihoitajan tutkinto. Joukossa on myös joitakin sosionomeja, sairaanhoitajia ja fysio- ja toimintaterapeutteja.

Heistä parikymmentä on tällä hetkellä ilmoittautunut Kuntarekryn kautta sijaseksi.

Eksote aloitti maaliskuun alkupuolella koulutuksen, jossa kolmisenkymmentä koronaviruksen vuoksi omista työtehtävistään sivussa olevaa hoitajaa kouluttautuu esimerkiksi tehohoitoon, digitaalisille etävastaanotoille, jatkohoitopaikkoihin tai hoitotarvikkeiden jakeluun.

Esimerkiksi projekti- ja asiantuntijatöissä olleet hoitotyön ammattilaiset ovat jo suorittaneet työssä vaadittavia lääketenttejä.

Tuoreimmat maakuntaa koskevat koronavirusuutiset kootusti täällä

Valtakunnalliset koronavirusuutiset täällä

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus