1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappeenranta

Suunnitelma vanhan kylpylän miljoonaremontista tuli Lappeenrannan kaupungille puskista – ulkouima-allasta ei toteuteta

Savon Mafia tiedotti keskiviikkona mittavasta 1.1 miljoonan euron remonttihankkeesta. Kaupungille tieto tuli yllätyksenä. 

Vanhaan kylpylaitokseen suunnitellaan ravintolaa. Varmasta aikataulusta ei kuitenkaan ole vielä tietoa. Arkistokuva. Kuva: Jenni Mehtonen/ Yle

Lappeenrannan satamassa sijaitseva vanha kylpylä ja kadun toisella puolella oleva uudempi hotellirakennus on Lappeenrannan kaupungin omistama ja Lappeenrannan yritystilojen hallinnoima.

Rakennuksissa vuokralla oleva Savon Mafia kertoi keskiviikkona, että se suunnittelee 1,1 miljoonan euron korjaustöitä rakennuksiin.

Ylen saamien tietojen mukaan asian julkistaminen tuli kaupungille yllätyksenä.

– Se pitää kyllä paikkansa. Olisi ollut miellyttävä lukea tiedote ja päästä korjaamaan ja painottamaan joitakin asioita. Sille ei enää mahda mitään, kiinteistöjohtaja Timo Hämäläinen Lappeenrannan yritystiloista kertoo.

Myös Lappeenrannan toimitilojen toimitusjohtaja Mikko Hietamies kertoo lukeneensa asiasta mediasta.

– Yrittäjän kanssa on tehty vuosia yhteistyötä luonnollisesti, kun hän on meidän vuokralainen, mutta eilinen uutinen tai tiedote… Itse en päässyt siihen millään tavalla vaikuttamaan, näkemään tai tietämäänkään, että sellaista on tulossa. Sain lukea sen mediasta, Hietamies sanoo.

Lue lisää: Eteläkarjalaiset ravintolat saavat tukea korona-ahdinkoonsa – suurin tuki on 100 000 euroa

Ulkouima-allasta ei ole tulossa

Lappeenrannan kaupungilta kerrotaan, että allastoimintaa ei ole tulossa, sillä se vaatisi kaavamuutoksen lisäksi myös syviä taskuja. Rahaa altaan toteuttamiseen ei ole.

– Emme ole toteuttamassa altaita piha-alueelle. Terassi ravintolaoven edessä voidaan toteuttaa tarkemmin sovittavassa laajuudessa, kaupungin elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi sanoo.

Leimi sanoo, että kaupunki suhtautuu positiivisesti matkailua edistäviin investointeihin. Päätöksiä ennen on kuitenkin tehtävä huolellista valmistelutyötä. Vanhan kylpylä rakennuksen käyttötarkoitukseen ei ole tulossa asemakaavan muutosta edellyttäviä toimintoja. Asemakaavaa voisi silti päivittää.

– Remontit edellyttäisi sitä, että on tehty sopimus ja sopimusneuvottelut ovat kesken. Remontit kirjataan vuokrasopimukseen ja vuokralla maksetaan remonttia. Näitä sopimuksia ei vielä ole olemassa, Leimi kertoo.

Myös kokonaiskustannusarviosta on eriäviä näkemyksiä. Jos remontin kokonaiskustannus nousee yli miljoonaan euroon, tarkoittaa se myös korkeampia vuokria. Leimin mukaan remonttia voisi toteuttaa pienemmällä budjetilla.

Remontin laajuus selviää kuitenkin vasta selvitysten valmistuttua, jonka jälkeen on mahdollista määrittää tarkempi tavoitekustannusarvio.

Business Finland myönsi Etelä-Karjalaan seitsemälle ravintolalle rahoitustukea koronatilanteen aiheuttamaan ahdinkoon.

Etelä-Karjalassa isoimman kehittämistuen 100 000 euroa saa Savon Mafia. Yritys omistaa Lappeenrannassa Bistro Lähteen sekä seitsemän muuta ravintolaa ympäri Suomen.

Juttua päivitetty 24.4.2020 kello 14.16: juttuun lisätty Pasi Leimin kommentteja.