1. yle.fi
  2. Uutiset

Frederik ja Meiju Suvas Yle Jyväskylän vappukeikalle – suomidiskon legendat esittelevät myös uudet kappaleensa

Suomidiskon legendat nousivat yhdessä lavalle 39 vuotta sitten euroviisukarsinnassa. Nyt juhlistetaan vappuaattoa Yle Jyväskylän livekeikalla.

kulttuuri
Meiju Suvas ja Frederik
Suomidiskon legendat Frederik ja Meiju Suvas esiintyvät Yle Jyväskylän livekeikalla. Vappuaaton 2020 keikka on ensimmäinen yhteinen 1980-luvun jälkeen. Kuva: Johanna Myllymäki / A-lehdet

Yle Jyväskylä huipentaa livekeikkansa vappuaattona nähtävään Frederikin ja Meiju Suvaksen yhteiskeikkaan.

– Mikä olisi parempi tapa iloita kevään tuloa kuin legendaaristen suomihittien tahdittamina. Tämän kaksikon hittejä on helppo laulaa mukana kotisohvilla ja pihaterasseillakin, Yle Jyväskylän ja Yle Mikkelin päällikkö Aki Karjalainen innostaa.

Meiju Suvas kiersi Frederikin keikoilla esiintyjänä vuosina 1981-1982 ennen kuin sooloura kutsui listaykköseksi nousseen Tahdon sinut -singlen myötä.

– Vappuaattona on tosi jännä keikka tulossa. Luvassa on yleisön toiveita ja vähän muisteluakin, kun 1980-luvun alun jälkeen ei ole esiinnytty yhdessä, Suvas kertoo.

Frederik ja Suvas ovat muistelleet 1980-luvun yhteisiä keikkavuosia Apu-lehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Junttidiskon kuningas Frederik esittää hittiputken lisäksi keikallaan uuden kappaleensa, Jonne Aaronin säveltämän Juodaan ja painitaan. Meiju Suvas puolestaan lupaa tuoda ensiesitykseen Annan palaa vaan -kappaleen, joka tehtiin kilpailemaan paikasta Suomen euroviisuedustajana tälle vuodelle.

– Kappaleesta julkaistaan myös englanninkielinen versio. Olen tosi onnellinen tästä biisistä, Suvas sanoo.

Keikkakaupungilla on erityinen paikka Suvaksen sydämessä.

–Isoisäni isä muutti Saksasta Suomeen ja perusti Jyväskylään hotelli-ravintolan, jonka erikoisuutena olivat 1800-luvun loppupuolella blinit ja kaviaari.

Voit osallistua livekeikkoihin omalla viestilläsi artisteille tämän artikkelin keskustelussa keikan päättymiseen asti.

Yle Jyväskylä: Frederik ja Meiju livenä torstaina 30. huhtikuuta kello 20.35 alkaen Yle Areenassa.

Katso myös mitä Yle Olohuoneella on tarjottavanaan – Yle Olohuone esittää kevään aikana kymmeniä suoria lähetyksiä, joissa nähdään musiikkia, kuvataidetta, teatteria, urheilua, luontoa, viisuja ja tuttujen ohjelmien erikoisjaksoja. Olohuoneen Areena-kanavan löydät täältä.

Lue seuraavaksi