1. yle.fi
  2. Uutiset

Kiitos tärkeästä työstä, viestii suuri seinämaalaus "superhoitajasta" – maailmalta tuttu ilmiö levisi Helsingin katukuvaan

Näyttävä muraali Helsingin Vallilassa kiittää niitä, jotka tekevät ruohonjuuritason työtä koronatilanteen selättämiseksi.

seinämaalaus
Sairaanhoitaja Superman -seinämaalausteos Konepajalla.
Suuri hoitajaa esittävä muraali herättää huomiota Helsingin Vallilassa.Kristiina Lehto / Yle

Helsingin Vallilassa on viime päivinä kiinnittänyt huomiota aikaansa henkivä ja näyttävä, useiden metrien korkuinen muraali.

Teollisuuskadulle näkyvä seinämaalaus esittää nimittäin koronaviruspandemiaa vastaan taistelevaa sairaanhoitajaa, jonka työvaatteen alta pilkistää supersankarin asu.

Muraalin on ideoinut ja tilannut muun muassa spraymaaleja ja tusseja myyvä Molotow Finland. Yritys on edistänyt jo pitkään pääkaupunkiseudun katutaidekenttää, kertoo Aku Djedidi Molotow Finlandista Ylelle.

Maalauksella on tehnyt neljä nimimerkillä esiintyvää taiteilijaa.

Hoitajamuraali Instagramissa

Djedidi kertoo yrityksen miettineen, millainen maalaus sopisi juuri tähän hetkeen. Hän sanoo, että hänen puolisonsa työskentelee hoitoalalla ja että hän tietää, miten paljon alalla tehdään töitä koronatilanteen selättämiseksi.

– Halusimme piristää ja muistaa heitä, jotka tekevät ruohonjuuritason työtä ja jotka harvemmin saavat siitä kiitosta.

Sairaanhoitaja Superman -seinämaalausteos Konepajalla.
Hoitohenkilökunnan tekemä työ on inspiroinut katutaidetta Helsingin Vallilan lisäksi muuallakin. Tämä työ näkyy kadulle asti.Kristiina Lehto / Yle

Paikalle on tulossa myös muunlaista maalausta. Nykyinen muraali saa kuitenkin olla esillä, kunnes tehdään jotain muuta.

Kesän ajan ainakin, Djedidi kuittaa.

Koronaviruksen taltuttamiseksi tehtävä työ on näkynyt katukuvassa ja -taiteessa myös muualla maailmalla. Esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) ja sanomalehti The Guardian (siirryt toiseen palveluun) ovat kirjoittaneet aiheesta.

Ilmiö on tuttu kuvapalvelu Instagramistakin:

Lue seuraavaksi:

Tässä uusimmat tiedot koronatilanteesta Suomessa ja maailmalla

Tässä uusimmat koronatiedot Uudeltamaalta

Lue seuraavaksi