Tampereen messukeskukseen suunnitellaan drive-in-teatteria – leffaviikolla elokuvia katsottaisiin omissa autoissa

Tapahtumatoimisto virittelee drive-in-elokuvateatteria koronaviruksen takia tyhjentyneeseen Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen.

Tampereen messukeskus on tottunut isännöimään tuhansia kävijöitä kerääviä tapahtumia. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-halli voi muuttua drive-in-teatteriksi kesäkuun alussa, mikäli koronatilanne sen sallii. Tampereen Messujen tapahtumatoimiston Finland Eventsin suunnitelmissa on järjestää drive-in-leffaviikko, jonka aikana esitetään useampia näytöksiä lapsille ja perheille sekä nuorisolle ja aikuisille suunnatuista elokuvista.

– Yleisö istuu näytösten ajan omissa autoissaan. Edellytyksenä leffaviikon toteutumiseen on, että Suomessa saa kesäkuussa jo kokoontua yli kymmenen hengen voimin. Tarvittaessa leffaviikko toteutetaan myöhemmin, Finland Eventsin tiedotteessa todetaan.

Koronaviruksen takia Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen tilat tyhjentyivät messuista ja tapahtumista kevään ja kesän osalta.

– Poikkeustilanne pakotti miettimään nopeasti uusia tekemisen muotoja ja maaliskuussa heräsi ajatus drive-in-teatterin toteuttamisesta sisätiloihin, tapahtumatoimisto kertoo.

– Kymmenen hengen kokoontumisrajoitusten vuoksi emme ole voineet vielä toteuttaa ajatusta drive-in-teatterista. Olemme kuitenkin valmistautuneet siihen, että mikäli yli kymmenen hengen kokoontumiset ja sitä kautta pienet yleisötapahtumat ovat sallittuja jo kesäkuussa, toteutamme tämän Drive-in-leffaviikon heti 1. kesäkuuta alkaen.

Elokuvaliput kaikkiin näytöksiin maksaisivat 25 euroa autokunnalta.