Hyppää sisältöön

Kuusivuotias Kasper pelasti naapuriperheen talon ja koiran tulipalolta – palokunta palkitsi pienen sankarin

Kukaan ei loukkaantunut viime helmikuussa sattuneessa tulipalossa.

Ansiokkaasti tulipalotilanteessa toiminut Kasper Poikela pääsi paloauton kyydillä kotiin. Kuva: Ilkka Karttunen

Kuusivuotias Kasper Poikela Ranualta on palkittu esimerkillisestä toiminnasta tulipalon syttyessä.

Tapaus sattui viime helmikuussa, kun Kasper oli kuullut naapurista palovaroittimen äänen. Hän oli huomannut naapuritalon keittiössä tulipalon. Kasper oli mennyt sisään, päästänyt perheen koiran ulos ja sulkenut ovet perässään. Tämän jälkeen hän oli juossut kiireesti äitinsä Marika Koskelan luo. Äiti oli soittanut hätäkeskukseen.

– Nuori poika toimi harvinaisen järkevästi tulipalotilanteessa, Ranuan palopäällikkö Jouko Erkkilä kiittelee.

Kasper sai nallen palopaikalle ensimmäisinä saapuneilta ensihoitajilta. Kuva: Ilkka Karttunen

Erkkilän mukaan ensimmäisenä paikalle tuli ensihoidon yksikkö, jonka asemapaikka on kohtalaisen lähellä. He tekivät jauhesammuttimella alkusammutuksen ja palokunnalle jäi savun tuulettaminen talosta. Vahingot jäivät pieniksi eikä kukaan loukkaantunut tulipalossa. Naapuritalossa asuu Kasperin paras kaveri Iisakki. Naapuriperhe oli tapahtumahetkellä kelkkailemassa.

Juhla huipentui paloautokyytiin

Lapin pelastuslaitos ja ensihoitajat järjestivät Kasperille pienimuotoisen juhlan Ranuan paloasemalla perjantaina. Esikoululaiselle luovutettiin pokaali, nalle, kypärä, radio-ohjattava paloauto, suurennos tulipalon jälkeen otetusta kuvasta sekä heijastava koulureppu, jossa oli sammutuspeitto ja häkävaroitin.

– Kasper kuunteli reippaasti palopäällikön esittelyn paloasemalla. Poika oli hyvin innoissaan ja hymy oli herkässä, äiti Marika Koskela kertoo.

Kasper sai muistoksi muun muassa suurennoksen valokuvasta, joka otettiin hänestä ja ammattipelastajista tulipalon sammuttamisen jälkeen. Kuva: Ilkka Karttunen

Tilaisuuden lopuksi palomiehet kyyditsivät pienen sankarin kotiin sammutusautolla.

Pieni sankari ja pokaali. Kuva: Ilkka Karttunen